En busca del territorio

En cerca del territori

Ayrson Heráclito, Sacudimento Casada Torre

 

 

La Fundació Swab Barcelona presenta del 27 de setembre a l’1 d’octubre l’exposició En busca del territorio, comissariada per el col·leccionista d’art i membre del comitè de selecció de Swab Barcelona, Alfredo Hertzog.

La mostra proposa una reflexió en torn al concepte de territori, des del seu significat més explícit al més abstracte, a partir de les obres de vídeo art de tres artistes brasilers que representen l’escena emergent d’aquest país: Deborah Engel, Joao Castillo iAyrson Heráclito.

En busca del territorio es porta a terme amb la participació de les galeries Portas Vilaseca, Zipper Gallery i Blau Projects, que també participaran en la pròxima edició del desè aniversari de Swab.

 

Barca Aberta, J. Castilho

 

EN CERCA DEL TERRITORI

 

Quan cerquem la paraula territori en el diccionari veiem una de les següents definicions: tros de terreny, regió o districte. Tant exacte com pot ser, hi pensem col·loquialment utilitzant diferents referències i significats.

A l’escola aprenem quantes batalles es van lluitar en certes regions; Conquerir per tenir poder. És una història sense fi amb noves batalles a l’horitzó.

Independentment dels assumptes estatals, tenim els nostres propis territoris dels quals parlem. És el nostre espai íntim i personal o inclús més abstracte en l’àmbit psíquic.

Aquests són territoris inexplorats que necessiten ser explorats. Com exploradors que tracten de descobrir noves terres.

Els artistes tendeixen a utilitzar les seves obres d’art explorant nous territoris per reflectir les realitats actuals o passades. Poden impressionar al públic de moltes maneres diferents.

Les disputes i esdeveniments actuals desplacen a les persones, lluitant per la seva pròpia identitat. Es realitzen batalles per a recuperar reclamacions passades.

Devir Vídeo Deborah Engel

 

Inauguració: dimecres 27 de setembre a les 19h

Exposició: el 27 de setembre al 01 d'octubre

Lloc: Arts Santa Mónica