Acquisitions program 2021

Estructuras fantasmales per Isidora Villarino. MARGEN

Col·lecció Fundació Sorigué

La Fundació Sorigué aposta decididament per la cultura, creant l’any 2000 una col·lecció d’art contemporani, considerada avui una de les més importants d’Espanya. En el 2015 la col·lecció va ser guardonada amb el premi Art i Mecenatge, impulsat per la fundació “La Caixa”; i el premi GAC al Col·leccionisme en 2017.

Adquisició: Isidora Villarino. MARGEN

2 3
Mirando por la ventana los ángeles me hablaron per Micaela Piñero. Constitución Galería
Fotografiado per: @luzsoria.ph

Col·lecció ArtSuper

Les adquisicions de ArtSuper opten per destacar la diversitat i el possible diàleg de la pràctica contemporània entre diferents cultures.
La seva col·lecció vol revelar com alguns artistes tracten amb enginy la narrativa dels aspectes majors i menors de la vida quotidiana, guiant-nos amb la seva experimentació.

Adquisició: Micaela Piñero. Constitución Galería

Cartographies of political division by Alán Carrasco. ADN Galería
Snow-effect-at-giverny_claude-monet by Mario Santamaría. Dilalica

Col·lecció VisualSign

Col·lecció VisualSign és una gira eclèctica d’artistes de la dècada de 1950 fins a l’actualitat. L’evolució de la col·lecció va començar el 1995 amb la compra d’una primera peça múltiple, des de llavors s’ha completat amb els corrents artístics d’aquells anys a l’art contemporani actual, a través d’obres d’art pop, art de carrer, hiperrealisme i conceptual amb caràcter crític. Actualment estan apostant per joves artistes nacionals, el treball dels quals ens mou i ens transmet sensibilitats; amb això estan tractant de secundar, en la mesura que sigui possible, l’actual panorama artístic.

Adquisició:
Alán Carrasco. ADN Galería
Mario Santamaría. Dilalica

Repetición 02 per Pol Pintó. Vangar
Mars migrations, part II per Mathieu Legrand-Losfeld. FILAF
Glitched Space per Guillermo García Cruz. Zielinsky
GIAP per LANTOMO / Antonella Montes. 3 Punts
Camino a la muerte per Eva Miquel. Palmadotze

Fundació Carmen & Lluís Bassat

La Col·lecció Bassat és una de les col·leccions més representatives del que ha estat l’art català de la segona meitat del segle XX. La intenció de la col·lecció és contribuir, mitjançant l’exposició dels seus fons, a l’explicació dels esdeveniments i moviments que han conduït a l’art de la nostra estafi. Té habiti de 3.000 obres originals, de les quals unes 2.500 pintures i dibuixos de llauri i 500 escultures de llauri, i es complementa amb una gran col·lecció d’obres gràfiques.

Adquisició
Mathieu Legrand-Losfeld. FILAF
Guillermo García Cruz. Zielinsky
LANTOMO / Antonella Montes. 3 Punts
Eva Miquel. Palmadotze

Mano fumadora per María Guerrieri. Selvanegra Galería

Col·lecció José Luis Lorenzo

Col·lecció José Luis Lorenzo és una de les més completes col·leccions d’art contemporani de l’Argentina, amb la singularitat de trobar-se en permanent diàleg amb antiguedades, objectes de disseny, i produccions artesanals que també formen part de la col·lecció. Amb la intenció de promoure les produccions artístiques locals i del pais, la col·lecció va disparar el seu creixement en la dècada del ´90. Totes les tècniques i disciplines es troben representades, encara que es pot reconèixer una certa predilecció per les produccions fotogràfiques.

Adquisició: María Guerrieri. Selvanegra Galería

Un portrait de Wernher von Braun per Mathieu Legrand-Losfeld. FILAF

Col·lecció Josep Maria Civit

La Col·lecció Cívica és una de les grans col·leccions d’art contemporanis de Catalunya. Construït al llarg de diverses dècades, té com a objectiu ser una narració de la contemporaniitat i una única ció polèmiques per a la col·lecció catalana. La col·lecció té com a objectiu reflectir la complexitat i transformació de la societat humana en el període entre finals del segle XX a d a principis del XXI.

Adquisició: Mathieu Legrand-Losfeld. FILAF