Swab Thinks 2018

 

Swab thinks és un espai de diàleg obert entre artistes, comissaris, col·leccionistes, gestors culturals i públic general per pensar junts les transformacions del món contemporani i el lloc que ocupa en ell la pràctica artística. Es porta a terme durant la Fira, de l'27 al 30 de setembre.

 

 

 

 


EPHEMERAL


Des del marc del programa Swab Ephemeral presentem dues xerrades en què participarà la comissària del programa. Aquestes trobades contribueixen a l'objectiu del programa, on no només s'exhibeixen les instal·lacions sinó que també ofereix una plataforma de comunicació i immersió des de l'art emergent cap a altres esferes, i sobretot als temes i moviments que sacsegen l'àmbit creatiu dels artistes. De la mà d'artistes del programa i directius culturals, aquestes xerrades donaran compte de les intencions, tendències i reflexions que es fan al voltant de l'art emergent.

 

Morning roses and jasmine

En aquesta xerrada el treball de Julia Gorostidi present en SWAB "Julia Rosa, Angela ... Eva" i tots els materials que ha generat, seran el punt de partida per parlar sobre les identitats fictícies i la seva presència en xarxes socials. Hi participaran tres científics socials de diferents especialitats per debatre a partir del treball de Gorostidi, les implicacions socials que es deriven d'aquest. El projecte inclou un nivell de reflexió sobre els estereotips, especialment de gènere i raça, que influeixen en la formació de la identitat, problemàtiques que es discutiran durant l'esdeveniment.
"Julia Rosa, Angela, ... Eva" és una investigació performativa d'un any de durada en el qual l'artista crea una identitat fictícia i aquesta va evolucionant a partir d'interaccions a les xarxes socials o en performances. D'ella es deriven una sèrie d'obres realitzades per Julia Gorostidi de les quals una part es podrà veure a la fira SWAB de Barcelona, ​​en el marc del programa Ephemeral.

Participen: Teresa López Pellissa (Humanitats i Literatura), Beatriz Patraca Dibildox (Antropologia de la comunicació), Felipe Corredor Álvarez (Psicòleg social).

Moderadora: Julia Gorostidi

Horari: Divendres 28 de setembre, 18h.

 

 

El paper de les Fàbriques de creació en l'art emergent

Xerrada amb els directors de les Fàbriques de Creació de Barcelona que, juntament amb la comissària Caterina Almirall, conversaran sobre com es projecta l'escena d'art emergent a la ciutat. Des del marc de Swab thinks conversarem sobre els reptes que afronten els projectes creatius emergents que busquen obrir-se pas en altres esferes i quin compromís tenen les Fàbriques i els seus directius de cara a la creació emergent.

Participen: Carles Sala (Fabra i Coats), Enric Puig (La Escocesa), Lluís Nacenta (Hangar)

Moderadora: Caterina Almirall

Horari: Dissabte 29 de setembre, 12: 30h

 

 

 

 

 


ART TODAY


La xarxa, la globalització i la recerca d'identitat

Estem en un moment on la societat es globalitza per canals com instagram, pinterest entre altres xarxes socials. Tendències que es fan globals, sent inputs que arriben als artistes actuals generant així un perill per a la creativitat genuïna. Conversarem si és possible mirar l'art com un camp globalitzat amb tendències artístiques generalitzades. ¿S'estan unificant els estils i perdent identitat? O bé, ¿es aquesta resignificant la identitat al ressorgiment tècniques tradicionals oblidades com el tapís o la ceràmica?

Analitzem les tendències i moments socials que han marcat dècades anteriors i reflexionem sobre aquest fenomen actual, a on pot portar o com està afectant el nou panorama d'artistes joves en les diferents zones geogràfiques.

Participen: Omar López-Chahoud, Rodrigue Mouchez

Moderador: Harold Berg

Horari: Dissabte 29 de setembre, 18h

 

 


SWAB COLLECTING


Swab Barcelona obre un espai dedicat a professionals de l’art i el públic en general interessat en el col·leccionisme, en el que es tracten temes relacionats amb aspectes jurídics i tributaris del negoci de l’art. Presentat per la firma d’advocats Cuatrecasas.


Aspectes tributaris que tot col·leccionista, artista i galerista hauria de tenir en compte 

Una xerrada informativa sobre els aspectes claus a tenir en compte en l’adquisició, possessió, venta i exportació d’obres d’art, des d’un punt de vista jurídic-fiscal. La xerrada va enfocada a proporcionar els conceptes bàsics sobre els beneficis fiscals dels que podrien aprofitar-se els col·leccionistes, els aspectes a tenir en compte a l’hora de l’exportació d’obres i, en general el tractament fiscal de les operacions realitzades amb les mateixes.

Participan: por confirmar

Horario: Domingo 30 de septiembre, 1pm

 


SWAB SEED


Per segona vegada Swab Seed organitza una xerrada en la que participen els responsables de cada un dels projectes i espais convidats; un espai de debat on compartir les afinitats, els objectius i les problemàtiques que defineixen la practica artística de de la iniciativa independent.

 

Noves formes de fer

La xerrada serà una oportunitat per a conversar sobre nous models de gestió, les limitacions i possibilitats dels models no tradicionals i de com les noves iniciatives poden obrir-se pas en el mercat de l’art tot des de les experiències particulars dels projectes i espais que participen en el programa Swab Seed 2018.

Participen: The Switch, Mutt Collective, Square Projects, Estudio 101, Satélite.

Modera: Danny Baez

Horari: Diumenge 30 de setembre, 18h


 

Altres edicions

 
In compliance with Law 34/2002 on the information society, we remind you that by browsing this site you are agreeing the cookies policy. Acceptar + info