Swab Performance 2017

 

 

 

La 3a edició de Swab Performance es realitza en col·laboració amb el centre IzolyatsiaPlatform for cultural initiatives i el Visual Cultural Research Center, comissariant la mostra de 5 joves artistes ucraïnesos que esborren els límits entre l'art, l'activisme i la denúncia social

 

 

 

IZOLYATSIA  Platform for cultural initiatives.

IZOLYATSIA és una plataforma cultural fundada a Donetsk l’any 2010 i reubicada a Kiev al juny de 2014 després de l’ocupació militar de la seva seu. La missió de la fundació es utilitzar la cultura com a instrument per a impulsar canvis positius per a Ucraïna. IZOLYATSIA ha portat a terme uns quaranta projectes internacionals, donant suporta a artistes amb implicació social i productors creatius a Kiev, a Ucraïna i al Món sencer. També ha servit com a recurs per a curadors internacionals, acadèmics, artistes i ambaixadors. IZOLYASTSIA te tres vessants d’acció entrellaçades: Art, educació i projectes dirigits a activar el sector creatiu d’Ucraïna.


 

 

 

 

 

Duració: 240´

Lloc Exterior del pavello. Entrada fira.

Horari: Dijous 28 de setembre, de 12.00h a 14.00h i de 16h a 21h // Divendres de 12.00h a 14.00h // Diumenge 1 de 12.00h a 14.00h 

 


 

 

 

Piotr Armyanovski.

Performance: Donets’k: Red and Black.

 

El Petr és de Donetsk, ara sota l’ocupació. Ha decidit crear la performance Donets'k: red and black:

 "Donetsk és casa meva i fa quatre anys que hi ha guerra. Torturen a la gent per el que pensa. Sento la meva ciutat vermella i negre” – Va dir l’autor de la performance. La seva performance utilitza els colors vermell i negre: carbó i roses, per a representar la ciutat i el seu patiment.

 

Duració: 25´

Lloc: Performance Booth. Swab Barcelona fair

Horari: Divendres 29 de setembre de 18h a 18.30h/19h

 

 

 


 

 

 
 
 
 

 

 

Maria Kulikovska

Performance:  "The Raft Crimea"

The Raft Crimea és una performance dirigida a recordar-nos la vulnerabilitat i desesperació d’aquells que han perdut les seves llars, i fer una crida a la solidaritat. El bot de Criema és una plataforma per a discutir sobre els problemes dels desplaçats i buscar una sol·lusió en comú. Milions de persones són deprivades de les seves llars i es llancen amb bots a la mar buscant una nova vida, però ningú els espera ni els vol veure. Aquesta enorme població no surt als mapes i navega a la deriva: És la república fantasma dels immigrants. Qualsevol es pot convertir en un dels seus ciutadans algun dia. El bot de Crimea es convertirà en la seva ambaixada, un parlament per a aquells que no tenen veu, lloc, ni representació política.

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Victoria Myronyuk

 

Performance: Red Wedding.

 

La Victoria ha treballat amb les estructures dels rituals. Ha experimentat explorant diferents rituals, la seva performativitat, potencials i limitacions. També ha investigat les tradicions ucraïneses perdudes i les ha intentat recuperar. En els últims anys ha estat treballant en rituals de noces, per tant ens presenta una obra anomenada Red Wedding  que planteja preguntes sobre la influència soviètica en les tradicions ucraïneses i les tensi’ns que això comporta.

 

Duració: 30´-40¨

Lloc: Performance Booth. Swab Barcelona fair

Horari: Dissabte 30 de septiembre de 18.30h a 20.15h

 

 

.

 


Visual Culture Research Center (VCRC) 


Fundat l’any 2008, és una plataforma per a la col·laboració entre comunitats artístiques, acadèmiques i activistes. El VCRC és una iniciativa independent compromesa en publicacions, activitat artístiques, recerca científica, organització de confrències i debats. L’any 2005 el VCRC va rebre el premi Princess Margriet de la European Cultural Foundation. El VCRC també organitza The School of Kyiv-Kyiv Biennial 2015.

 

 

 

Valentina Petrova

 

Performance: Reality, Show.

 

Un dels imperatius de l’art contemporani és ser crític. A causa d’això, l’artista entre la massa enganyada se suposa que ha d’estar despert i veure-hi amb claredat i desmuntar les il·lusions. Però com s’aconsegueix aquesta mirada màgica? Per a la Valentina Petrova la manera més curta de veure la veritat indiscutible són els reality shows. Petrova preguntarà al públic que els hi mostrin exemples dels seus reality shous preferits, convidant-los a fer-ho amb un enfocament crític normalment reservat a l’artista, iniciant-los en la sagrada praxis de l’art contemporani i criticant la realitat construïda per els mass media.

 

 

Duració: 120´ - 180´

Lloc: Performance Booth. Swab Barcelona fair

Horari: Diumenge 1 d´octubre. De 17h a 20h

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Michail Koptev

Performance: Orchid Fashion Circus.
 

Orchid Fashion Circus utilitza el gènere de la desfilada de moda basat en la seducció i l’admiració però substituint l’objecte de desig. En lloc de glorificar al ric i al privilegiat, Koptev utilitza la desfilada per a enaltir l’exclòs, l’humiliat i el condemnat. Aquesta desfilada esdevé una eina per a explicar una història sobre el coratge i confrontació amb la desgràcia i l’habilitat de revertir-los en bellesa seductiva per conquerir l’espai i la publicitat per a allò rebutjat i marginat i glorificar la llibertat. A Swab Barcelona, Koptev farà un xou amb representants com a nouvinguts que seràn com models experimentats.

 

 

Duració: 30´-40¨

Lloc: Performance Booth. Swab Barcelona fair

Horari: Dissabte 30 de 13.00-13.30h

..

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.. 

 

 

Encolaboración con:

       

 

 

Altres edicions

 
In compliance with Law 34/2002 on the information society, we remind you that by browsing this site you are agreeing the cookies policy. Acceptar + info