Expositores

 


Programa general


Programa format per galeries d'art contemporani nacionals i internacionals, dividit en quatre tipus de stands de 25, 20, 15 i 10m2

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12-14 Gallery, Vienna
3 Punts, Barcelona
Addaya Centre d'Art Contemporani, Palma de Mallorca
Boccanera​, Milano
Beta Galería, Bogotá
Blau Projects, Sao Paolo
CLIMA, Milán
Galerie Richard , Paris
Galería Sicart, Barcelona
GBG Arts, Caracas
Km 0, Innsbruck
Tsekh, Vilnius
Madragoa, Lisboa
Mannerheimgallery, Paris
Michaela Rizzo, Venezia
Motp, Mar del Plata
Neumeister Bar-Am, Berlin
Pabellón4, Buenos Aires
Palma Dotze, Barcelona
Pantocrator, Suzhou
Portas Vilaseca, Río de Janeiro
Rafael Perez Hernando, Madrid
Rincón Projects, Bogotá
Rocio Santa Cruz, Barcelona
Rodríguez Gallery, Poznan
Sasha.D Espacio de arteCórdoba. Argentina
SGR, Bogotá
Squareart Projects,  Suzhou 
Sun Art, Tokyo
Victor Lope, Barcelona
Zipper Galería, Sao Paolo

     

 IN / OUT

Programa de comisariat independent on una selecció d'artistes que, sota la mirada de Frederic Montornés i Imma Prieto, formarà part del programa de Swab Barcelona des de certa dislocació. El desplaçament atorga la possibilitat d'establir nexes d'unió entre alguns dels creadors més interessants del panorama artístic actual alhora que permet reflexionar al voltant de la qüestió central del projecte: què vol dir estar fos o dins?

En aquesta segona edició, i continuant amb el marc conceptual de l'any passat, ens plantegem com poder fer visible un fora de camp i, al mateix temps, trencar amb una línia discursiva temporal. Volem fer visible aquest engranatge clau a partir de fragments que es desprenen i es vinculen al procés de creació. Est pot materialitzar-se en obres, documents, notes o, fins i tot, noves manifestacions artístiques posteriors a la realització de la pròpia obra.

 

Rasmus Nilausen – García Galería, Madrid
Marta de Gonzalo & Publio Pérez Prieto – Casa sin fin, Madrid
Francesc Ruiz – Galería Estrany de la Mota, Barcelona
Ana Laura Aláez – Moisés Pérez de Albéniz, Madrid
Regina Giménez – Ana Mas Projects, l'Hospitalet de Llobregat
Fito Conesa – Espai Tactel, Valencia
Jorge García – Addaya Centre d’Art, Alaró, Mallorca
Gloria Martin – Galería Silvestre, Madrid
Joan Fontcuberta – Angels Barcelona, Barcelona
Mar Arza – Rocío Santacruz, Barcelona
Ana Teresa Ortega – Espai Visor, Valencia

Patricio Palomeque – EPalmadotze, Villafranca

 

 

     

 

 

 

Focus Mediterrània

 

Comisariado per Xavier de Luca, enllaça de forma natural amb el programa que va tenir lloc en l'edició 2016 de Swab, FOCUS MAGREB, on es van presentar 8 projectes artístics provinents d'aquesta regió. El bon acolliment que va tenir aquest programa per part del públic, els participants i tots els col·laboradors, ha fet possible que aquest 2017 es presenti FOCUS MEDITERRàNIA, una recerca aprofundida sobre tot l'espai Euromediterráneo, que amplia el seu focus i inclou altres propostes d'alt interès per entendre el Mediterrani d'avui.

Geogràficament, el Mediterrani és un espai de connexió natural entre diverses realitats configurades per diversos factors que les modelen i fan úniques entre si. És precisament aquesta riquesa la que es busca posar en manifest amb aquesta proposta, que servirà per donar visibilitat a les iniciatives artístiques i culturals que estan tenint lloc en diferents ciutats d'aquesta regió. Aquesta proposta busca enllaçar amb la voluntat que ha mostrat la fira SWAB per aprofundir any rere any en nous contextos i noves disciplines artístiques, enriquint així els seus continguts i aconseguint arribar a nous públics.

 

 

 

Collective 220Algèria
Centre des Arts Vivants de RadèsRadès, Tunísia
Waraq Art Foundation, Trípoli, Libia
Artellewa, El Caire, Edipte
AllArtNow, Damascus, Síria
Mansion, Beirut, Líban
KIBRIT, Marroc/Algèria/Tunísia/Palestina
Harakat, Barcelona 
JISER Reflexions Mediterrànies, Barcelona/Tunis


 

 

 

 

     

 

 


Swab on paper

 

El programa comissariat Swab on Paper presenta diferents obres amb un denominador comú: “El paper és un material constituït per una prima làmina elaborada a partir de polpa de cel·lulosa, una pasta de fibres vegetals mòltes suspeses en aigua, generalment blanquejada, i posteriorment assecada i endurida, a la qual normalment se li afegeixen substàncies com a polipropilè o polietilè amb la finalitat de proporcionar-li característiques especials.”

Característiques especials és el que defineix aquest mitjà artístic: el paper ha significat la simplificació i la facilitació de la comunicació, generant així un mateix i alhora múltiple llenguatge. Aquesta necessitat de mitjà comunicatiu ha anat sintetitzant el missatge, convertint-se en icona per si mateix i generant així papers que solament per un color contenen un propòsit. El paper ha evolucionat des del seu ús quotidià per al dibuix i l'escriptura, cap a una major simplificació i conceptualització, que el material pot arribar a ser un missatge en si.

 

 

ADN, Barcelona
Ángeles Baños, Badajoz
Galerie Anne Barrault, París
Fran Reus, Palma de Mallorca
Leto Gallery, Poland
Moises Perez Albeniz, Madrid
New Art Projects, London
Nueveochenta, Bogotá

 

 

     

 

 

 

Swab seed

Swab Barcelona presenta la tercera edició de Swab Seed, que mostra sis espais independents i autogestionats amb l’experimentació com a lloc comú. La nostra voluntat es donar visibilitat a aquestes noves plataformes i propostes que estant sacsejant l’escena actual contemporània.

 

 

DIENSTGEBAEUDE, Zürich
Itremindsmesomething, Barcelona
Mutt Collective, New York
Square Projects, London
La Trastera, Tarragona
Casa Hoffman, Bogotá
Projektraum SCOTTY, Berlin

     

 

 

 

MY FAF (My First Art Fair)

Selecció de tres galeries d'art contemporani amb menys de dos anys d'existència que no hagin participat en cap fira internacional i que presentin artistes nascuts a partir de 1975. Swab ofereix aquest espai gratuït com a ajuda a impulsar noves galeries joves.

 

Bombon Projects, Barcelona
Kunst Edition, Barcelona
Granada gallery, Buenos Aires

     

 

 

 

Swab performance

Programa en col·laboració amb el centre Izolyatsia y el Visual Cultural Research Center, comissariant la mostra de 5 joves artistes ucraïnesos que esborren els límits entre l'art, l'activisme i la denúncia social

 


 

 

Petr Armyanovski
Mikhail Koptev
Maria Kulikovska 
Victoria Myroniuk  

Valentina Petrova

 

 

     

 

Ephemeral

Ephemeral presenta un conjunt d’obres basades en mitjans efímers com ara la instal·lació, la performance o el videojoc, que podrem trobar en diferents espais dins i fora de la fira potenciant la participació del públic amb les obres. 

Ephemeral pretenen fer-nos reflexionar sobre la nostra situació un món capitalista, globalitzat i accelerat que sovint no ens permet agafar distància per a reflexionar sobre el nostre rol com a individus en la societat actual. Una recerca de l’essència, una tornada a la tradició, o la permanent necessitat d’espiritualitat i salvació semblen l’única salvació a aquesta nova situació.

 

 

Miwako Kurashima
Simon Heusser
Natalia Carminati
Eva Fàbregas 
Anna Garcia-Pineda

Altres edicions

 
In compliance with Law 34/2002 on the information society, we remind you that by browsing this site you are agreeing the cookies policy. Acceptar + info