SWAB Thinks 2016

Un programa organitzat pels comissaris de Swab 2015 que tindrá lloc del 1 i 4 d'octubre, consisteix en una sèrie de conferències, debats i taules rodones que posaran en diàleg artistes, comissaris, col·leccionistes i crítics culturals per pensar junts les transformacions del món contemporani i el lloc que ocupa en ell la pràctica artística.

 

 


FOCUS MAGREB


FOCUS MAGREB organitzarà dues xerrades en les quals participaran els responsables de cadascun dels col·lectius convidats; creant així un espai on no només pretenem donar visibilitat als contextos creatius del Marroc, Algèria i Tunísia, sinó també generar un debat conjunt sobre les formes d'organització i institucionalització i les iniciatives artístiques en el Magrib.

 

-Panorama dels espais astístics independents al Magreb

Aquesta sessió servirà per presentar als espais convidats, que ens aportaran la seva visió sobre la situació artística i cultural de la regió.

Ponents: Mohamed Fariji i Léa Morin (Atelier de l’Observatoire, Casablanca), Laila Hida i Francesca Masoero (LE18, Marrakech), Walid Aidoud (BOX24, Argel), Mohamed Ben Soltane (BAC Art Center, Sabelet Ben Ammar, Tunis) i Wassim Ghozlani (Maison de l’Image, Tunis)
Moderador:  Xavier de Luca, comissari de FOCUS MAGREB, amb Pau Catà, CeRCCa.

Horari: Divendres 30 de Setembre 16.30h

 

 

 

- Projectes vinculats amb l´espai públic 

La segona sessió vol presentar alguns projectes que s'estan realitzant actualment en el Magrib, que aborden la relació entre la creació artística i l'espai públic. Es tracta d'experiències basades en un coneixement profund del context local, fent així l'art visible i accessible a través d'accions participatives, obertes i properes als ciutadans.

Ponentes: Mohamed Fariji i Léa Morin (Atelier de l’Observatoire, Laasilat, Casablanca), Myriam Amroun, Annalisa Cannito, Wardia Hamadi i Ikram Hamdi Mansour (Trans-Cultural Dialogues, Argel)

Moderador: Xavier de Luca, comissari de FOCUS MAGREB, amb Laia Ramos (Idensitat, Barcelona)

Horari: Dissabte 1 d´Octubre 13.00h

 

 

 

 


SWAB SEED


 

Swab Seed 2016 organitza dues xerrades en les quals participen els responsables de cadascun dels projectes i espais convidats; un espai de debat on compartir les afinitats, els objectius i les problemàtiques que defineixen la pràctica artística des de la iniciativa independent.

 

 

Conversa entre Monica Restrepo i Cristina Ochoa com a artistes residents a Bar Project 

BAR project és una organització sense ànim de lucre, independent i mòbil dedicada a promoure l’intercanvi artístic a través de residències, col·laboracions locals, nacionals i internacionals i el desenvolupament d’un programa públic que sorgeix de projectes curatorials i d’investigació.

Actualment BAR project acull en residència a Cristina Ochoa, Monica Restrepo, Sojung Jun y Jungju An. Durant aquesta presentació les artistes Monica Restrepo i Cristina Ochoa presentaran  el projecte que desenvoluparan durant la seva estància a Barcelona.

Cristina Ochoa (Bogotá-Colombia). Viu i treballa a Mèxic. Presenta Pharmakon. Cura o Verí. Una revisió del concepte de droga a la societat contemporània. Des dels usos, mites, efectes i història de diferents substàncies tant naturals com sintètiques, documentats en experiències, experiments i escrits per entendre les conseqüències biològiques, polítiques, ètiques i estètiques entre els riscs, la necessitat i el plaer.

Monica Restrepo (Cali). El seu treball està basat en documents i històries orals oblidades, banals, que utilitza com argument per fabricar imatges absents i fer parlar conflictes continguts en elles. Als últims anys ha treballat al voltant de la idea de documents performatiu experimentant amb materials molt artesanals com el fang i mitjans immaterials com la performance, el vídeo o el text.

 

Ponents: Mónica Restrepo i Cristina Ochoa

Moderador: Gloria Fernández, Coordinadora de Bar Projec

Horari: Dissabte 1 d´Octubre 12h

 

 

-Renovació de sistemes de relació 

La primera trobada es centra en el desig i la cerca d'altres models de contacte entre l'art i els seus usuaris: des de noves possibilitats de consum, aprenentatge i adquisició a altres maneres de relació i experiència que afecten tant als professionals com a les audiències. 

Ponents: Rafa Ruiz i Pilar Bonet (Arts Coming), Pilar Cruz i Fito Conesa (Degénero ediciones), Juan Canela, Verónica Valentini i Andrea Rodríguez Novoa (Bar Project), Ángela Palacios i Quim Packard (Fireplace), Olivier Collet i Jerome Lefaure (Homesession).

Moderador: David Armengol, comisario de Swab Seed 2016.

Horari: Dissabte 1 d´Octubre 19h

 

 

-Existència des del propi 

La segona trobada es dedica a la configuració del projecte independent des dels recursos propis: des de l'extensió del domèstic com a gest inicial a la programació expositiva en el taller o en altres espais de treball.

Ponets: Andrés Vial i Rosario Arteaga (Espai Colona), Bernat Daviu (Passatge Studio), Katherine Di Turi i Piers Veness (Square Art Projects), José Fiol i Tomás Pizá (Trastero 109

Moderador: David Armengol, comissari de Swab Seed 2016.

Horari: Domingo 2 de Octubre 13.30h

 

 

 


SOLO SWAB


-Mà a Mà

Una conversa sobre creació, producció i exposició el col·laboració.

Ponents: Joaquin Segura, Amor Muñoz, Andres Vial i Alejandra Avilés

Moderada: Zaida Trallero, comissaria de Solo Swab

Horari: Divedres 1 d´Octubre 19.00h

 

 

 

 


IN / OUT


Límites entre creació lliterària i art

Una conversa entre Alicia Kopf, David Armengol, Frederic Montornés i Imma Prieto, a partir del llibre 'Germà de gel' (Germà de gel) de l'artista Alicia Kopf. La idea d'aquesta trobada és discórrer sobre els límits o no límits existents entre la creació literària i les arts visuals. Aprofundir, tal com el llibre permet, en la manera en què el narratiu s'immiscueix en la creació visual a partir d'una ambivalència de llenguatges. Així mateix, interessa pensar com la recerca es pot entendre des d'una perspectiva oberta en la qual el creatiu sigui motor de l'acció.

Ponents: Alicia Kopf, David Armengol, Frederic Montornés i Imma Prieto

ModeradorFrederic Montornés i Imma Prieto, comissaris de IN/OUT

Horari: Diumenge 2 d´Octubre 12.00h

 

 

 


MYFAF


 

- Allò vell en això nou: les noves galeries.

La secció MYFAF està formada per galeries molt joves que han decidit llançar-se al dur món del mercat de l'art i començar a treballar amb un grup d'artistes en els quals aposten. Quins són els motius particulars de cadascun per fer-ho? I quines les principals pors i dificultats? Aquesta xerrada serà una conversa distesa amb els galeristes d'aquesta secció.

Ponents:  Cecilia Lobel Sundqvist, directora de L&B Barcelona, Carlos Rodríguez, director de Rodriguez Gallery i Marc Trensig, director de HANS&FRITZ.

ModeradaRosa Lleó (comissaria, fundadora del non-profit The Green Parrot)

Horari: Diumenge 2 d´ Octubre 17.00h

 


Space in collaboration with:

Altres edicions

 
In compliance with Law 34/2002 on the information society, we remind you that by browsing this site you are agreeing the cookies policy. Acceptar + info