SWAB Performance 2016

Swab Performance anuncia la seva segona edició consolidant-se al programa anual de la fira i sota un diàleg d'evolució a nous formats independents.

Aquesta nova edició, comisariada per Carolina Diez-Cascón, comptarà amb 4 artistes, els quals discutiran sobre qüestions fonamentals del context social actual, com la preocupació per les conseqüències de fronteres imposades, els límits, el paper de l'art i la cultura i la recuperació dels valors humans, jugant amb els recursos espacials i fisícos portant l'expressió artística a l'impacte més directe amb el públic.

 

.

Aleks Slota. Poland. Treballa i viu a Berlin.

Justyna Scheuring. Poland. Treballa i viu a Londres.

Lilibeth Cuenca Rasmussen.  Manila. Treballa i viu a Cophenagen.

(Hans & Fritz Contemporary. Booth MFY3)

PASHIAS. Cyprus. Treballa i viu a Atenas.

Hang Bing. China. Treballa i viu entre China i India.

(Pantocrator Gallery. Stand 22)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Justyna Scheuring

 

Justyna Scheuring és un artista visual i performista nascuda a Polònia amb seu a Londres.

La seva pràctica multidisciplinària, gira entorn de la presència emocional de l'ésser humà i dels grups de persones en situacions socials. La majoria dels seus projectes d'art parlen sobre: presència, formació de les identitats de grup, comportaments socials, relacions mútues així com la trobada i la diferència.

El seu treball posa especial atenció al trauma personal que generen els impactes individuals causats per la pertinença social, així com la seva general i immediata identitat.

Justyna Scheuring va rebre el seu MA per the Academy of Fini Arts a Polònia i MA en Performance per Goldsmiths University a Londres.

 

 
Performance:Not Kandinsky” 
 
No sóc Kandinsky i per descomptat, no sóc Hilma af Klint tampoc. Riure. Aquí vinc amb una performance abstracta sobre la selectivitat de la història, la injustícia política i la discriminació imposada per una veu més alta. Riure. Dolor. Riure. Uneix-te a un somni en el qual anem a unir i comprendre. Riure. Quan creo una performance veig una escultura combregada per un espai, objectes i persones; i compost com una peça de música o un poema - pel que fa al temps i al ritme. Riure.
 
 

Temps de durada: 20´

Lloc: Stand Performance. Swab Barcelona pavelló italià

Horari: Diumenge de 17h a 17.30h i de 19h a 19.30h

 

 

...

 

Performance:La dança de l´extranger” 
 
Per ballar - hem de moure els nostres cossos d'una manera harmoniosa amb el ritme i l'estil de música que s'està reproduint. Ball d'Estranger es refereix a l'augment global del nacionalisme. Es qüestiona la pertinença i la identitat social.
 

Temps de durada: 120´

Lloc: Stand Performance. Swab Barcelona pavelló italià

Horari: Diumenge de 12.30h a 14.30h

 

 

 

 

 

 

 

..

 

 

 

 

 


 

Aleks Slota

Nascut a Polònia, crescut a Amèrica i actualment resident a Berlín. Slota treballa amb sorolls forts, situacions incòmodes i declaracions grandilocuentes. S'inspira en l'absurd de la vida quotidiana i la multitud en intents històrics fets per tractar de bregar amb ells mateixos. El seu treball examina la barrera de l'audiència i la participació d'ella en la seva obra.

Slota va rebre el seu MFA per The School of the Art Institute of Chicago en 2003. El seu treball ha estat mostrat en The Month of Performance Art Berlin i en ciutats com Finlàndia, Suècia, Japó, Polònia i França. La seva exposició individual en A&M a Texas es mostra en el Museu Polonès d'Amèrica, Chicago.

Ha llançat un àlbum amb el projecte de soroll OKO, amb la creació de videos musicals de la banda de metall experimental Locrian i membre de la banda de metall Hexacron.

 

Performance:Nothing’s Free” 2016
 

Aquesta interactiva performance tracta amb una de les situacions socials, tocant tòpics com el físic i llenguatge verbal, l'ansietat i l'agressivitat. És un mirall d'una curta relació en Internet, on es fa un intercanvi, el temps s'acaba i al final les dues parts es separen. En aquests espais els obvis i amagats poders dinàmics es manifesten en si mateixos i les dues persones paguen el preu.

 

Temps de durada: 240´

Lloc: Stand Performance. Swab Barcelona pavelló italià

Horari: Divendres  30 de Setembre de 16.30h a 20h

 

 


 

 

..

 

 

 

 

 

 

..

 

 

 


 

Lilibeth Cuenca Rasmussen

 

Performance:Lucy” 

En la seva performance Lucy, Lilibeth Conca Rasmussen es frega amb l'argila i a través d'un procés repetitiu excava amb el seu propi cos deixant la seva petjada impresa en el fang. Durant la performance, els espectadors estan convidats a participar usant l'argila per a les seves pròpies creacions, donant-li forma o simplement encenent una vela per a ella.


La performance forma part de l'exposició Being Human Being en Hans & Fritz Contemporary i tracta sobre el concepte de l'home "original".  L'exposició examina la nostra cerca, la nostra visió, com entenem l'origen de la nostra existència. La seva influència en la nostra forma d'entendre'ns actualment i una reflexió sobre l'avenir de diferents cultures i la pertinença a diversos llocs.


Rasmussen treballa principalment amb el vídeo i la performance, i les seves produccions sovint impliquen text, música i elements visuals. Recull, adapta i universaliza les narracions en un procés tant crític com a humorístic de temes com la identitat, la cultura, la religió, el gènere i les relacions socials.

 
 
 

Temps de durada: 240´

Lloc: Stand performance. Pavelló italià

Hans & Fritz Contemporary. Booth MFY3

Horari: Dijous 29 de Setembre (Opening només per invitació) i Dissabte 1 d´Octubre de 12h a 14.30h

 

 

 

 

 

PASHIAS

 

Performance: Dale a tu cuerpo (Training for performance #10)

 

En el seu nou treball de la sèrie titulada "Training for performance", l'artista visual i performista grec PASHIAS intenta establir una connexió activa entre la performance i el camp de l'atletisme, col·locant el cos humà com un agent d'energia, habilitat, qualitat estètica i potencialitat, tal com s'utilitzen en l'activitat dels esports. A través d'un examen del que significa 'competir' i per a un objectiu específic "complet", el cos entra en contacte amb una entitat - l'audiència - amb els paràmetres del seu propi ésser.

En aquesta nova obra per segona vegada PASHIAS presenta una performance de llarga durada com a part de la sèrie "Training for performance", després de la seva recent col.laboració amb Marina Abramovic Institute a Atenes de 960 minuts de durada.

PASHIAS ha participat en exposicions individuals i col·lectives, així com festivals internacionals en nombrosos països de tot el món, combinant el seu treball com a comissari, professor i conferenciant.

 

 

 

 


 

 

Han Bing

.

Han Bing és un artista focalitzat en l'art en viu, la fotografia, la instal·lació, la performance, el teatre i els projectes artístics socials.

Ha exposat en el museu d'art de Columbia, el Centre d'art Pompidou de París i en la galeria White Cube de Londres i ha estat convidat pel Lock British Museum Tour, la Biennal d'arquitectura de Venècia, Arles photography festival, Biennal de fotografia de Houston i la Trienal de Manchester.

.

Performance: The Big Star

"En la performance, després de maquillarme, gent m'envolta amb un telèfon mòbil o una càmera de vídeo i em fa fotografies. El públic del seu al voltant sap que ell és el més famós cantant i actor xinès.

Allà on vagi, faci el que faci, sempre hi ha un grup de persones fent una foto o vídeo de mi."

Reflexió d'un ídol de masses, reflecteix el culte cec del públic actual.

.

Temps de durada: 30´

Lloc: Passadissos interior fira. Swab Barcelona fair

Galeria Pantográtor. Stand 22

Horari: Dissabte dia 1 d´octubre 18.00h a 18.30h  y Diumenge dia 2 d´octubre de 18.00h a 18.30h

 

 

 

Amb la col.laboració de:

 

Temps de durada: 240´

LLoc: Stand Performance. Pavelló italià

Horari: Dissabte 1 d´Octubre de 17h a 21h

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

..


 

Altres edicions

 
In compliance with Law 34/2002 on the information society, we remind you that by browsing this site you are agreeing the cookies policy. Acceptar + info