informació

28 - 01 Octubre 2017

Swab és una Fira d’Art Contemporani fundada per un col·leccionista d’art, el qual aporta una singular visió des del punt de vista del visitant i del receptor de la obra. Proposa trencar amb la imatge hermètica i elitista que a vegades rodeja el món de l’art contemporani aconseguint que sigui més accessible per al públic general.

Swab vol ser una fira on descobreixis, no on veure de nou les obres presentades a altres fires d’art. És per això que el seu comitè de selecció, format per directors de galeries així com per professionals del món de l’art, no es conforma en seleccionar les propostes rebudes sino que realitza un procés comissarial de cerca i seguiment del treball de l’artista en qualsevol disciplina que representi d’alguna manera l’art emergent del seus països d’origen. Així Swab combina la participació tant per invitació com per aplicació.

Swab es manté així doncs fidel als seus orígens de crear oportunitats per a accedir al mercat de l’art a galeries emergents o poc conegudes, a artistes i comissaris que inicien  la seva carrera, difícil en el panorama actual amb tendències endogàmiques.

Seguint aquesta premissa es va crear MYFAF al 2011, que dona la oportunitat a galeries joves que mai hagin participat a cap altra fira de presentar el seu programa patrocinat en la seva totalitat per  Swab.

Swab no només aposta per l'art emergent en l’àmbit creatiu sino que vol fomentar el col·leccionisme, donant suport a la iniciació d’aquesta pràctica a través de la participació d’artistes joves amb obres assequibles. Aquest nou col·leccionisme és important  per a mantenir el mercat de l’art al nostre país i la seva continuïtat.

 


PUNTS CLAU


  1. Trencar la imatge elitista del món de l’art: accessible per al públic general.
  2. Descobrir, no tornar a veure.
  3. Invitació i aplicació: importància en l’art emergent.
  4. Suport  a galeries joves.
  5. Crear  oportunitats a galeries, artistes i comissaris.
  6. Crear nou col·leccionisme.

 


LOCALITZACIÓ


PAVELLÓ ITALIÀ (Z.6). FIRA DE BARCELONA (davant de la Font Màgica de Montjuïc)

 


HORARIS


Dijous 28 setembre

17h. Visita Prèvia Col·leccionistes (únicament amb invitació)

18h. Inauguració Oficial Swab Barcelona 2016 (únicament amb invitació)

Divendres 29 setembre

16h a 21h. Obertura públic general

Dissabte 30 setembre

12h a 21h. Obertura públic general

Diumenge 01 octubre

12h a 20h. Obertura públic general

 
In compliance with Law 34/2002 on the information society, we remind you that by browsing this site you are agreeing the cookies policy. Acceptar + info