Exposiciones

 

Fifteen stones (Ryōan-ji), Spencer Finch

Intervenció al Pavelló Mies van der Rohe

Del 27 de setembre al 21 d’octubre de 2018

 

La Fundació Mies van der Rohe i la Galerie Nordenhake presenten la intervenció “Fifteen stones (Ryōan-ji)” de Spencer Finch en el marc de SWAB 2018

El programa d’intervencions artístiques al Pavelló Mies van der Rohe genera una hibridació entre disciplines artístiques que contribueix a la difusió de la cultura arquitectónica, estimula el debat i la reflexió crítica, i genera noves mirades sobre les respostes de l’arquitectura als reptes que enfronta la societat.

Ryōan-ji, “el temple del repòs del drac”, es troba situat a Kyoto i evoca el seu cèlebre jardí karesansui, considerat una de les obres mestres de la cultura japonesa. Sobre una superfície de grava blanca de 25x10m, gairebé les mateixes dimensions que l’estany del Pavelló Mies van der Rohe, es disposen quinze pedres de tal manera que no és possible veure-les a la vegada, sigui quina sigui la posició de l’observador. Aquesta composició abstracta de pedres en l’espai que incita a la meditació, està oberta a la interpretació, de la mateixa manera que Fifteen Stones. La proposta també fa referència als lligams entre el Moviment Modern i concretament l’obra de Mies van der Rohe, i el precedent japonès. Poques vegades s’han proposat connexions directes entre la manera de pensar i de treballar de l’arquitecte alemany i la base filosòfica i conceptual de la cultura japonesa. Aquesta proposta ens permet reflexionar sobre els aspectes més lírics de l’obra de Mies van der Rohe i un dels materials més destacats del Pavelló, la pedra, en aquest cas en el seu estat natural i establint un diàleg amb el travertí tallat, polit i penjat que forma les parets, el paviment i el banc des del qual s’observa la composició.

Spencer Finch treballa utilitzant una gran varietat de mitjans, incloent aquarel·la, fotografia, vidre, electrònica, vídeo i llums fluorescents. Tracta els conceptes elusius de la memòria i la percepció a través d’instal·lacions lleugeres. Algunes de les seves obres més conegudes són: The River That Flows Both Ways (New York High Line Park) i Trying to Remember the Color of the Sky That September Morning (National September 11 Memorial & Museum).

 

 

06:00 pm - Trobada al Pavelló

06:30 pm - Discurs per Anna Ramos, directora de la fundació Mies 

06:35 pm - Col.loqui entre Spencer Finch, Gary Hilderbrand, Marina Cervera (directora Landscape Biennial) i Ivan Blasi.

07:15 pm - Cerveses Moritz 

 

 

 

 

 

 
In compliance with Law 34/2002 on the information society, we remind you that by browsing this site you are agreeing the cookies policy. Acceptar + info