Ephemeral

Swab Ephemeral 2017


Ephemeral presenta un conjunt d’obres basades en mitjans efímers com ara la instal·lació, la performance o el videojoc, que podrem trobar en diferents espais dins i fora de la fira potenciant la participació del públic amb les obres. 

Ephemeral pretenen fer-nos reflexionar sobre la nostra situació un món capitalista, globalitzat i accelerat que sovint no ens permet agafar distància per a reflexionar sobre el nostre rol com a individus en la societat actual. Una recerca de l’essència, una tornada a la tradició, o la permanent necessitat d’espiritualitat i salvació semblen l’única salvació a aquesta nova situació.

 

 

Miwako Kurashima - *folding cosmos - Fundació Mies van der Rohe


La Fundació Mies van der Rohe presenta *folding cosmos, una instal·lació i performance de Miwako Kurashima amb artistes col·laboradors, oferint en la seva agenda cultural al mateix temps que Swab Barcelona, l'oportunitat als visitants de la fira de poder veure aquesta sorprenent performance en el Pavelló.

Kurashima ha triat el Pavelló de la Fundació Mies van der Rohe de Barcelona, un univers creat de bellesa i dignitat que incorpora la sensació del moviment i comparteix la idea japonesa de crear un espai: un viatge al cosmos en el Pavelló Mies van der Rohe. 

*folding cosmos ens transporta a la petita estança japonesa on es desplega tot un univers que s'expandeix, per proporcionar una nova experiència, un nou sentit del moviment a l'espai d'un microcosmos flexible i dinàmic amb l'art, per connectar l'interior i l'exterior a la manera japonesa.

Artistes col·laboradors: Mamoru Fujieda, Kineta Kunimatsu, Tatsuo Kawaguchi i Isamu Noguchi.

 

Miwako Kurashima - Folding Cosmos.

 


 

Simon Heusser - Daydream Retreat


Heusser ens proposa endinsar-nos en la seva cambra de retir espiritual per a fer-nos reflexionar sobre les dinàmiques de la cultura del treball occidental, que ens aliena fins al punt de necessitar viatges de plaer espiritual per tal de retrobar-nos amb nosaltres mateixos.

La seva obra reflecteix la nova situació social, on el capitalisme ens ha portat a una societat individualista, sense valors que ens obliga a buscar refugi espiritual en xamans, el pensament hindú, tècniques de relaxació. Tornar als orígens, retrobar-nos i reflexionar sembla una tasca impossible que l’artista ens ajuda a realitzar.

 

Simon Heusser - Paradise Retreat

 

 

Natalia Carminati - Pac-Art


Carminati, artista resident a  Fabra i Coats ha creat l’obra Pac-Art, on ha revisa el clàssic dels videojocs arcade Pac-Man, transformant a Pac-Man en un artista que ha de devorar obres d’art i fugir d’altres artistes-fantasma. L’obra fa referència a Saturn Devorant als seus Fills de Goya, que remet a la mitologia per a explicar com la lluita per al poder forma part de l’essència humana.

Els visitants podran trobar unes màquines recreatives a la fira i jugar amb elles. Aquells que ho desitgin podran registrar la seva puntuació i entrar en una competició amb altres visitants esdevenint partícips de les dinàmiques d’una societat cada cop més competitiva.

 

 

Natalia Carminati - Pac-Art.

 

Eva Fàbregas - Imagina que ets un bloc de mantega desfent-se


Fabregas aprofundeix en la manera com la indústria del màrqueting, a partir dels anys seixanta, s’apropià de tècniques com el psicodrama per descobrir els desitjos inconscients dels consumidors, cosa que ha generat una proliferació de les subcultures terapèutiques a les xarxes socials, com ara el fenomen ASMR, els vídeos de relaxació, teràpia emocional i bellesa femenina, o la cultura empresarial del coaching.

Imagina que ets un bloc de mantega desfent-se ―un exercici clàssic de meditació― és també el títol d’aquest projecte, que aprofundeix en l'interès d'Eva Fàbregas per l'eròtica de l'objecte de consum i els mecanismes de l'enginyeria del desig. A través d'una instal·lació immersiva que s'apropia lúdicament de les cultures del benestar i la relaxació, l’artista ens convida a endinsar-nos en una mena de spa on s’ofereixen experiències somàtiques i sensorials, i s’indueixen estats mentals.

 

Eva Fàbregas - Imagina que ets un bloc de mantèga desfent-se

 

 

 

Ana Garcia-Pineda -  Los azules


Garcia-Pineda utilitza el sentit de l’humor per a proposar solucions poètiques a les nostres tragèdies quotidianes. Propostes que solament funcionen dintre dels propis mecanismes del llenguatge i que cavalquen entre una utopia aparentment naïve i l’absurd més irònic i malèvol. Els seus dibuixos mostren una particular visió del món. Recull històries reals i concreta fets inesperats per a construir narracions que ofereixen altres perspectives sobre el funcionament de les coses.

Es blaus és una performance on l’artista utilitza el dibuix com a ritual i la improvisació hi juga un rol central. Una acció: dibuixar i compondre en directe, que beu de la tradició poètica del recital.

Una instal·lació que desdibuixa fronteres i se serveix de la ceràmica, el dibuix i la veu per a contar una història personal, íntima i a l’hora universal.


Ana Garcia-Pineda - Los azules

 

En col·laboració:

 

 

 

 
In compliance with Law 34/2002 on the information society, we remind you that by browsing this site you are agreeing the cookies policy. Acceptar + info