Programa d´adquisicions

Vila Casas Foundation

La Fundació Vila Casas, institució fundada l’any 1986 per l’empresari farmacèutic Antoni Vila Casas, és una entitat privada sense ànim de lucre que té com a objectiu prioritari promocionar l’art contemporani català. L’essència i raó d’ésser de la Fundació Vila Casas és que la tradició, la cultura i la llengua són els eixos d’identitat del nostre país.

A través de cinc espais expositius que formen part del nostre llegat arquitectònic, la Fundació es converteix en una plataforma des de la qual s’exhibeix el fons permanent de la col·lecció i se celebren exposicions temporals dels artistes que l’integren.

Així mateix, en l’àmbit sociosanitari, la Fundació desenvolupa un treball de recerca amb l’objectiu d’establir un pont de diàleg entre els professionals de la sanitat, els mitjans de comunicació i la societat.

 

Adquisició: Mercedes Mangrané. Ana Mas Projects.

 

 

 

Col.lecció Olor Visual 

Ernesto Ventós és un creador d’essències. El sentit de l’olfacte és la seva eina de treball. Però per què mira l’obra d’art a través d’aquest sentit? Igual que l’artista plàstic, el perfumista ha de conjugar un ampli ventall de materials per a dur a terme les seves creacions. La imatge de l’obra li suggereix una olor que immediatament el trasllada al record d’un moment viscut. El sentit de l’olfacte activa una zona del subconscient relacionada amb les nostres emocions d’una manera molt més potent que altres sentits, com la vista o l’oïda. Les obres que formen part de la colección olorVISUAL estan relacionades amb el col·leccionista de manera íntima, personal, emocional. El fil conductor de la col·lecció és l’olor i la capacitat de les obres de despertar un record.

L’any 2002 Ernesto Ventós va encetar el camí de la creació artística. Amb el nom de NASEVO, inventa nassos de diferents formes, colors, materials, tècniques… Tot un homenatge a la seva eina de treball i a l’òrgan que l’uneix a la realitat, però també als seus records, les seves experiències i, per descomptat, a l’art.

 

Adquisició: Leah Beeferman. Rawson Projects.

 

 

 

 
In compliance with Law 34/2002 on the information society, we remind you that by browsing this site you are agreeing the cookies policy. Acceptar + info