Sobre Swab

28 - 01 Octubre 2017

 

Swab Barcelona és una fira internacional d’art que reuneix galeries de diferents parts del món, projectes comissariats i programes de col·leccionistes per a mostrar el talent jove i emergent del panorama de l’art contemporani.

Es un lloc per a descobrir les propostes artístiques més innovadores i conèixer als artistes locals i internacionals de totes les disciplines que estan ampliant els límits de l’expressió i traçant el curs de l’escena de l’art dels pròxims anys.

El 2017 Swab Barcelona celebra el seu desè aniversari amb una edició  especial, del 28 de setembre al 1r d’octubre, que dona la benvinguda a 80 galeries dels 5 continents, prop de 20.000 visitants i un gran número de programes comissariats, premis i activitats que traspassen els murs de la fira per a portar l’art als ciutadans de Barcelona.

 


La nostra trajectòria


Fundada el 2006 per el col·leccionista privat Joquín Díez-Cascón, la fira es manté fidel als seus objectius originals de trencar amb la imatge hermètica i elitista que sovint envolta el món de l’art contemporani, I fer-lo més accessible al públic general. Així mateix, busca crear oportunitats per a que artistes, galeries I curadors emergent puguin accedir al mercat d’art.

“Swab Barcelona va nàixer a partir del desig de fer convergir les meves dues grans passions: la meva Ciutat natal i l’art contemporani. Volia trobar un espai que em permetés compartir amb Barcelona I els seus habitants l’art que en aquells moments em fascinava”. Joaquín Díez-Cascón.

.

 


El nostre comitè de sel·lecció

Swab Barcelona compta amb un nou comitè de selecció, format per els col·leccionistes: Harold Berg, economista i membre del Photography Committee del Withney Museum of American Art; Susanne Birbragher, subdirectora comercial de Art NexusGiuseppe Casarotto, enginyer i president de ClubGAMeC de Bèrgam; y Alfredo Hertzog, president de Hertzog Art Business, juntament amb: Domenico de Chirico, comissari independent; Albertine de Galbert, comissaria independent, fundadora de arte-sur.org i gestora de projectes de cooperació cultural; David Armengol, comisari independent; y Marisol Rodriguez, periodista cultural y comissària independent. 

 

Els Nostres Objectius

 

- Trencar amb la imatge elitista del món de l’art contemporani i fer-lo accessible al públic general.

-Brindar l’oportunitat als nostres públics de descobrir talents joves i innovadors, tant locals com internacionals.

-Donar suport i crear oportunitats per a galeries, artistes i curadors emergents.

- Fomentar el col·leccionisme afavorint la iniciació de nous col·leccionistes.

 


Localització


PAVELLÓ ITALIÀ (Z.6). FIRA DE BARCELONA (davant de la Font Màgica de Montjuïc)

 


Horaris


Dijous 28 setembre

17h. Visita Prèvia Col·leccionistes (únicament amb invitació)

18h. Inauguració Oficial Swab Barcelona 2016 (únicament amb invitació)

Divendres 29 setembre

16h a 21h. Obertura públic general

Dissabte 30 setembre

12h a 21h. Obertura públic general

Diumenge 01 octubre

12h a 20h. Obertura públic general

 
In compliance with Law 34/2002 on the information society, we remind you that by browsing this site you are agreeing the cookies policy. Acceptar + info