Parlem amb Domenico de Chirico

24/05/2017

Parlem amb Domenico de Chirico
 

 

Comissari Domenico de Chirico, nascut a Bari el 1983, viu i treballa a Milà. Des del 2011 fins 2015 va impartir cursos de Cultura Visual i Trend Research a l'Institut Europeu de Disseny (IED) de Milà. Col·labora amb nombroses galeries, artistes i revistes internacionals. En 2016 ha estat nomenat director artístic de DAMA Fair, Torí.


 

Què és el que més t'interessa d'un artista nou?

Això depèn del medi expressiu utilitzat per l'artista. En aquest sentit, la qüestió es centra en l'evolució física del mateix mitjà expressiu, a més de la proposta visual en general. La serietat d'un procés que va evolucionant sense perdre de manera incidental i que no es compromet davant les dinàmiques del mercat és la característica particular que busco.

 

Quin mitjà creus que prevaldrà en els propers anys ?, On són les noves tendències en relació amb això?

La pintura, entesa com stream of consciousness, i el vídeo art, com a pura imaginació en moviment.

 

Com i on veus l'escena artística en el nostre món post-Brexit?

Parlant en termes de puresa i més enllà de l'enrenou econòmic com a resultat, honestament crec que més aviat poc, ja que crec que difícilment les dinàmiques econòmico-polítiques es barrejaran amb el desenvolupament de l'escena artística mundial. Existeixen molts altres brots, sobretot a Europa, que probablement ajudaran a esquivar els obstacles tenint en compte la facilitat de moviment del món contemporani.

 

Què és el que més t’emocionaria veure en la desena edició de Swab Barcelona?

Un respir d'innovació que es consolida en un perfecte equilibri de propostes entre l’emergent i l’establert, amb especial atenció en allò que està emergint tant en el panorama internacional com en el nacional.

 

 
In compliance with Law 34/2002 on the information society, we remind you that by browsing this site you are agreeing the cookies policy. Acceptar + info