Presentació Swab 2019

27/02/2019

SWAB BARCELONA 2019 PRESENTA LA SEVA DOTZENA EDICIÓ


 

Swab Barcelona Contemporary Art Fair presentarà la seva dotzena edició els propers 26, 27, 28 i 29 de setembre. La fira encara aquest any amb l'objectiu de seguir generant una mostra artística representativa del panorama internacional, parant especial atenció, com sempre, a l'escena emergent. 


Per aquesta nova edició, Swab preveu que reunirà unes 70 galeries d'arreu del món, i fins a 300 artistes, les propostes expositives dels quals hauran estat seleccionades per un comitè especialitzat integrat per:

Comissaris independents:

David Armengol
Domenico de Chririco
Jerome Pantalacci
Omar Lopez-Chahoud

Col·leccionistes:

Giuseppe Casarotto
Cal Cego
Marlise Ilhesca
Alberto y Ginette Rebaza

 

Com cada any, Swab presenta el seu Programa General, en el que coexisteixen galeries de prestigi i trajectòria amb propostes innovadores de programes com Swab On Paper, on es reinterpreta el llenguatge artístic del paper en tant que tècnica contemporània; Swab Ephemeral, que presenta projectes instalatius i efímers que cerquen la interacció amb els visitants i conviden a reflexionar sobre l'actual sistema globalitzat i accelerat; Swab Performance, un dels programes més experimentals, realitzat en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, que explora els límits de l'espai i la instantaneïtat de l'art; i Swab Reading, secció dedicada a projectes a mig camí entre l'art i la edició. 

A més, com a segell de la fira, Swab visibilitza joves artistes, galeries i espais independents, a través dels programes MYFAF i Swab Seed. El primer beca a tres galeries que tinguin menys de dos anys d'existència i que mai hagin participat en una fira d'art internacional, ajudant-les, així, a iniciar-se en el circuit internacional. Swab Seed, d'altra banda, és un programa destinat a espais expositius alternatius i col·lectius d'artistes que, a banda del model tradicional galeristic, exploren nous formats per a exposar i treballar amb art.


 

 

Julia Mariscal, "Ocells-textos-onades". Swab Performance 2018.
 


Programa de col·leccionistes

Com en anteriors edicions, Swab Barcelona torna a comptar amb un programa que reuneix col·leccionistes d'arreu del món. El seu objectiu és potenciar i ampliar les seves col·leccions privades a través de novetats presentades a la fira, així com acostar aquest món al perfil de col·leccionista novell que s'inicia en la passió i coneixement de l'art contemporani.

Aquest programa busca que els col·leccionistes gaudeixin de la fira i de la seva proposta artística, així com que visquin una interessant experiència cultural i personal a la ciutat de Barcelona a través de visites a col·leccions privades, centres d'art, esdeveniments exclusius i altres activitats programades per als dies que dura la fira.

 

 

Amics Swab
El programa Amics de Swab està pensat per a tots aquells que creuen en la importància de fer costat a l'art contemporani i els seus nous exponents. Des dels seus inicis, la fira ha apostat pel talent emergent, creant oportunitats perquè galeries, artistes i comissaris joves puguin accedir i créixer dins del mercat de l'art. Sent amic Swab també pots recolzar aquesta missió d'impulsar nous talents i acostar el món de l'art contemporani al públic general.

Oberta la convocatòria d'inscripció

Swab 2019 dóna la benvinguda a totes les galeries internacionals que mostrin un programa innovador i obre el seu període d'inscripció de l'1 de febrer al 30 d'abril.

 

 
In compliance with Law 34/2002 on the information society, we remind you that by browsing this site you are agreeing the cookies policy. Acceptar + info