El millor de Swab 2017

02/11/2017

Ha passat un mes de la inauguració de SwabBarcelona 2017 i fem un cop d'ull enrere per recordar el millor de l'edició de desè aniversari. La fira va obrir portes amb 70 galeries, prop de 300 artistes de 25 països i una clara aposta per la qualitat, amb programes comissariats, performances i instal·lacions que van servir de plataforma per a noves veus de l'art contemporani.

 

 

 1. SWAB SEED
 

Les propostes innovadores del programa Swab Seed, on 7 espais de Berlín, Nova York, Tarragona, Bogotà, Zuric, Londres i Barcelona ens van inspirar amb les possibilitats que ofereix l'autogestió i la independència per crear.

La Trastera booth, Swab Seed.

 

.
 2. EPHEMERAL

Els projectes efímers i instal.latius de 
Ephemeral,  que ens van convidar a interactuar i a reflexionar sobre la nostra situació en un sistema globalitzat i accelerat que no sempre ens permet prendre distància per pensar sobre el nostre rol com a individus en la societat contemporània.

Simon Heusser, Daydream Retreat.

 

 

3. MEDITERRANEAN FOCUS

 

Un programa comissariat per Xavier de Luca, format per 8 espais artístics alternatius que ens van obrir una finestra al que està emergint en l'escena de l'art contemporani de països com Síria, Líbia, Egipte, Palestina, Líban, el Marroc, Tunísia i Algèria.

Artellewa (Egypt) booth, Focus Mediterranean. 4. SWAB PERFORMANCE


Els artistes ucraïnesos del programa Swab Performance, comissariat en col·laboració amb el centre Izolyatsia i Visual Cultural ResearchCenter, van generar la reflexió de l'audiència amb les seves actuacions d'alt contingut polític, activista i de denúncia social.


Raft Crimea, Swab Performance.5. ON PAPER

 

Descobrim les possibilitats que brinda l'ús contemporani del paper com a llenguatge artístic, la seva conceptualització i síntesi més enllà d'un mer suport, comissariat per Carolina Diez-Cascón, amb les propostes presentades per 8 galeries de París, Barcelona, Badajoz, Palma de Mallorca, Varsòvia, Bogotà, Londres i Madrid participants de On Paper.

Daniel Martín Corona. Vocación 3D. Ángeles Baños Gallery.

 


6. BEHIND THE ARTIST

Behind the artist va consistir en el circuit pels estudis de sis artistes basats a Barcelona que van obrir les seves portes per primer cop al programa de col.leccionistes de Swab, comissariat per Omar López-Chahoud, que va buscar unir l'activitat artística de la ciutat amb la de la fira.


Studio of the artist Bernat Davi.
7. GENERAL PROGRAM GALLERIES


Galeríes de tot el mond que ens van brindar una mirada pel cap alt representatiu de l'escena contemporània local i internacional amb artistes de trajectòria compartint escena amb les noves veus de l'art contemporani.


SGR Galería Booth.
 8. SWAB THINKS
 

Les xerrades de Swab Thinks, on ens acostem a les pràctiques artístiques en el context de realitats de la conca sud del Mediterrani, vam conèixer les experiències dels representants de Swab Seed en obrir-se nous camins al mercat de l'art i els assessors de Cuatrecasas ens van donar pistes sobre com gestionar fiscalment la compra-venda d'obres d'art.


Talk "Nuevas formas de hacer".

 

 

9. PREMIS SWAB BARCELONA 2017
 

Premis atorgats a artistes i galeries participants per celebrar i impulsar l'art contemporani, amb obres adquirides per a les col·leccions de la Fundació Banc de Sabadell, DKV Segurs, MANGO, Grisart, Marset i la Col·lecció Diezy7.MANGO award to best emerging artist. 

 


10. IN/OUT

IN/OUT, comissariat per Imma Prieto i Frederic Montornés,  va qüestionar el que significa estar fora o dins plantejant com fer visible un fora de camp en mostrar artistes representats en nou format expositiu a manera group show.


IN/OUT exhibition space, 2017 

  ENS VEIEM A SWAB BARCELONA 2018!

 

 
In compliance with Law 34/2002 on the information society, we remind you that by browsing this site you are agreeing the cookies policy. Acceptar + info