Swab escalfa motors

21/02/2018

 

TORNA SWAB, LA CITA IMPRESCINDIBLE DE L´ART CONTEMPORANI INDEPENDENT

 

La fira d'art presentarà les últimes tendències del 27 al 30 de setembre, reunides en 70 galeries i espais, i que compta amb més de 300 artistes de tot el món

 
Swab Barcelona ArtFair presentarà la seva onzena edició els propers 27, 28, 29 i 30 de setembre. Després de la celebració del seu desè aniversari, es consolida com una de les fires d'art independent de referència internacional i s'aferma en un perfil més madur. Aquest 2018 seguirà mostrant artistes i galeries de trajectòria destacada, al costat del més representatiu de l'escena emergent, que històricament ha estat la seva raó de ser.

Per a aquesta nova edició, Swab comptarà amb 70 galeries de tot el món, que reuniran fins a 300 artistes, ampliant el seu programa general i mantenint la seva aposta pels programes comissariats. Així doncs, la Fira d'Art Contemporani manté el seu comitè de selecció amb noves incorporacions, format pels col·leccionistes Harold Berg, economista i membre del Photography Committee del Whitney Museum of AmericanArt; Giuseppe Casarotto, enginyer i president del ClubGAMeC de Bèrgam; i Alfredo Hertzog, president de Hertzog Art Business juntament amb Domenico de Chirico, comissari independent; iDanny Baez, comissari independent, cofundador i director de la Fira Internacional d´Art de MECA de San Juan, Puerto Rico.

Swab 2018 aposta per continuar sent una plataforma d'intercanvi cultural i ressaltar el potencial de la ciutat de Barcelona amb noves propostes internacionals, així com per mitjà de la Fundació Swab Barcelona. El seu objectiu és recolzar i impulsar als nous talents i espais artístics, creant un intercanvi cultural amb la ciutat de Barcelona.

 

 

Maria Kulikovska. The Raft Crimea. Performance program. Swab 2017
Com cada edició, Swab presenta el seu programa General, format per galeries de prestigi i trajectòria, convivint amb les noves propostes de programes com On Paper, on es reinterpreta el llenguatge artístic del paper com a tècnica contemporània; Ephemeral, format per projectes efímers i instalatius que ens conviden a interactuar i a reflexionar sobre la nostra situació en un sistema globalitzat i accelerat, i Performance, un dels programes més experimentals, que reflexiona sobre els límits de l'espai i la instantaneidad de l'art.

 

Galeria Angeles Baños. Artista: Daniel Martín Corona. Swab on Paper. Premi DKV. Swab 2017A més, com a segell de la fira, Swab s'implica per potenciar a joves artistes, galeries i espais independents, a través dels programes MYFAF i Seed. El primer beca a tres galeries amb menys de dos anys de vida i que mai han realitzat una fira d'art internacional, ajudant-les així a iniciar-se en el circuit internacional, mentre Seed és un programa destinat a nous espais galerístics i col·lectius d'artistes que reflecteixen les noves plataformes i formats del moment.
 

Programa de col·leccionistes
Com en anteriors edicions, Swab Barcelona torna a comptar amb un programa de col·leccionistes de tot el món. El seu objectiu és potenciar i ampliar les seves col·leccions privades a través de novetats atractives, així com acostar aquest món a un nou col·leccionista que s'inicia en la passió i coneixement de l'art contemporani.
Aquest programa busca oferir als col·leccionistes poder gaudir de la fira i de totes les seves propostes, així com de viure una experiència artística i personal a la ciutat de Barcelona a través de visites a col·leccions privades, centres d'art, esdeveniments exclusius i totes les propostes artístiques ofertes durant aquests dies a la ciutat.
 

Premis 
Després d'11 edicions, Swab aferma els seus premis i programes d'adquisicions. Entre ells, trobem el de la Fundació Banc Sabadell a la millor galeria, DKV al millor artista espanyol, MANGO al millor artista emergent, Grisart millor fotografia, Idea Art Marset millor obra innovadora i el premi de dibuix Col·lecció Diezy7.


Amics Swab
El programa Amics de Swab es crea per a tots aquells que creuen en la importància de recolzar l'art contemporani i els seus nous exponents.  Des dels seus inicis, la fira ha apostat pel talent emergent, creant oportunitats per a que galeries, artistes i comissaris joves puguin accedir i créixer dins del mercat de l'art. Sent amic Swab també pots recolzar aquesta missió d'impulsar als nous talents i acostar el món de l'art contemporani al públic general.


 

 Galeria Rafael Pérez Hernando. Premi Fundació Banc Sabadell 2017

 


Oberta la convocatòria d'inscripció
Swab 2018 dóna la benvinguda a totes les galeries internacionals que mostrin un programa innovador i obre el seu període d'inscripció de l'1 de febrer al 15 d'abril.

Be a Swabber!

 

 

 
In compliance with Law 34/2002 on the information society, we remind you that by browsing this site you are agreeing the cookies policy. Acceptar + info