Swab Barcelona celebra el seu desè aniversari

09/03/2017

Swab Barcelona celebra el seu desè aniversari consolidant-se com una fira de referència en el panorama independent

 

Obra per Joaquin Segura. Galeria Arena México. Solo Swab
 


Swab Barcelona presenta del 28/9 a l'1/10 de 2017, una edició molt especial, el seu desè aniversari. És per això que la fira es consolida i s'aferma en un perfil més madur, mostrant artistes i galeries de trajectòria destacada al costat del més representatiu de l'escena emergent que ha estat històricament la seva raó de ser.

Per a aquesta nova edició Swab comptarà amb 80 galeries de tot el món, ampliant el seu programa general i mantenint la seva aposta pels programes comissariats. 

Repeteix Solo Swab, comissariat per Direlia Llazo i Zaida Trallero, amb una sel.lecció de solo projects d´artistes emergents d'America Llatina i de marcat contingut socio-polític. Focus Magreb comissariat per Xavier de Luca s'amplia en aquesta nova edició a Focus Mediterrani, després de l'èxit de l'edició 2016, comptant amb galeries i plataformes independents basades en tota la regió mediterrània, tot reflectint els seus nexes i contrastos. 

Es mantenen també Swab Seed i Swab performance, sent tots dos els programes més experiementales i frescs de Swab, mostrant les noves plataformes i expressions més alternatives. 

IN/OUT amplia i consolida programa comissariat per Frederic Montornés i Imma Prieto, planteja novament un concepte alternatiu dins del marc de les fires d'art on es presentaran obres en format group show implicant galeries catalanes i espanyoles. Swab on Paper es s'aferma amb una selecció de galeries amb un "solo project" basat en format paper. Finalment MYFAF (My first Art Fair) contínua oferint a les galeries més joves l'opció d'accedir de manera gratuïta a la seva primera fira d'art internacional.

Swab comptarà amb un nou comitè de selecció, format pels col.leccionistes: Harold Berg, economista i membre del Photography Committee del Whitney Museum of American Art; Susanne Birbragher, sub-directora comercial d´ Art NexusGiuseppe Casarotto, enginyer i president del ClubGAMeC de Bèrgam i Alfredo Hertzog president de Hertzog Art Business junt amb Domenico de Chiricocomissari independent; Albertine de Galbert, comissaria independent, fundadora d´arte-sur.org i gestora de projectes de cooperació cultural; David Armengol comissari independent i Marisol Rodriguez, periodista cultural i comissaria independent.

Swab City travessa els murs de la fira i de la galeria per acostar l'art al ciutadà, amb instal·lacions i activitats en institucions i espais públics que es mostraran durant les dates de la fira per potenciar la idea de la setmana de l'art contemporani a Barcelona. Swab Stairs i Swab Kids són les propostes que es desenvoluparan fora del calendari de la fira i per tot l'àrea metropolitana de Barcelona.

Swab Barcelona espera celebrar aquests 10 anys amb la seva edició més especial que sens dubte no us podeu perdre.
 

 

 

 
In compliance with Law 34/2002 on the information society, we remind you that by browsing this site you are agreeing the cookies policy. Acceptar + info