Swab 2019 presenta la seva programació

26/06/2019

SWAB presenta la programació de la seva pròxima edició, comptant amb fins a 300 artistes i més de 60 galeries d'arreu del món. 

 

SWAB presenta la programació de la seva propera edició, que comptarà amb fins a 300 artistes i més de 60 galeries de tot el món
 
-Es presenta per primera vegada el programa México en Femenino, que aposta per quatre artistes que reivindiquen la figura de la dona i el seu poder com a camp d'investigació.
 
-Neix Swab Vídeo Corner, The identity Shadow fruit de la col·laboració amb Aesthetica Magazine, un espai exclusivament dedicat a l'exploració artística a través del videoart.
 
-Com a novetat, a través de la prestigiosa plataforma Artsy, la fira es podrà visitar a temps real via online, així com comprar en tots els estands, formant un espai on els espectadors també formaran part del programa de xerrades.
 
-Swab Emerging busca presentar al públic obres que prenen l'art com a eina per construir noves i necessàries reflexions polítiques


-A més d'aquestes novetats, no faltaran programes habituals com el Programa General, Swab on Paper, Swab Ephemeral, MYFAF, Swab Reading Reading o Swab Seed; propostes com Swab Performance; o un cicle de xerrades a través de SWAB thinks, a més de diferents experiències expositives
 
-Swab 2019 esdevé una fira 100% sostenible i plasma els seus valors verds en la seva producció i logística, tot això de la mà de col·laboradors que treballen des del respecte al medi ambient. 

La dotzena edició de Swab Barcelona anuncia les seves dates per a aquest 2019. La fira d'art contemporani tindrà lloc del 26 al 29 de setembre en el Pavelló Italià de Fira Montjuïc i, tal com és habitual, aquí es donaran cita nombrosos artistes i galeries de tot el món, en una cita ineludible de l'art independent de referència internacional. A més, aquest 2019, a través dels diferents programes SWAB convida als espectadors a viure una experiència expositiva i directa amb l'obra. Així doncs, en aquesta edició, la programació compta amb interessants propostes d'artistes que es preocupen per la relació directa amb l'espectador i que fomenten el descobriment de l'objecte artístic. 

Una de les novetats d'aquesta edició de Swab Barcelona és el programa México en Femenino, que aposta per artistes que reivindiquen la figura de la dona i el seu poder com a camp de recerca. Lucíaa Vidales, Alida Cervantes, María Conejo, Julieta Gil i Berta Koltenuik -que presenta la seva obra per primera vegada a Barcelona- són les artistes d'aquest programa, que treballen entorn del cos femení, posant-lo en el centre de la seva obra i reclamant-lo com a gest de resistència. La idea és repensar la posició de la dona en el món, així com la seva participació en l'art com una veu viva.

 

.

Deslave, Tijuana. México en Femenino. Artist: Lucía Vidales.​

 

Aquest any, per primera vegada i gràcies a la col·laboració de SWAB amb Aesthetica Magazine, també neix Swab Vídeo Corner, The identity Shadow, un espai exclusivament dedicat a l'exposició de vídeo. El programa és una entrada a la diversitat i a l'exploració artística a través d'aquest mitjà, que compta amb una interessant selecció de títols que han passat pel Aesthetica Film Festival, festival de cinema independent. Entre ells es troben Rebirth is necessary (2017), de Jenn Nkiru i For real tho (2016), de Baptistte Penetticobra, entre altres.

Aquesta edició de SWAB també destaca per la col·laboració de la fira amb ARTSY, web a través de la qual es podrà visitar a temps real el que succeeixi en el Pavelló Italià, a més d'oferir la possibilitat de comprar en tots els estands a distància. Sens dubte, tota una aposta digital per a una fira de renom internacional que ara es pot gaudir off i on i que es posiciona com una cita ineludible per als amants de l'art contemporani.
 
SWAB Barcelona busca no només ser una important plataforma per a experiències estètiques innovadores, sinó també presentar al públic obres que prenen l'art com a eina per a construir noves i necessàries reflexions polítiques. La fira reconeix la importància d'estar constantment posant en dubte el statu quo per a tenir una veu fresca i compromesa amb el futur i és per això que aquest 2019 ve amb SWAB Emerging. Aquest nou programa presentarà propostes noves com la de la galeria Katharina Maria Raab (Berlín), que presentarà l'obra d'artistes provinents del Marroc i d'Alemanya per a explorar els seus punts de vista sobre els temes de poder, resistència, submissió i dependència en la política, les interaccions socials, els comportaments humans, el desig material i la seva fricció amb l'ètica.

 

Katharina Maria Raab, Berlin. Swab Emerging 2019. Artista: Hicham Benohoud.

 

Com en cada edició, Swab també presenta el seu Programa General, format per galeries de prestigi i trajectòria i on no falten alguns espais de referència de la ciutat com a ADN Galeria, Ana Mas Projects, Rocío Santa Cruz, entre altres, a través d'una col·laboració establerta amb Art Barcelona. Tampoc faltarà Swab Reading, un programa amb el qual SWAB pretén mostrar el seu interès per totes les disciplines amb una concept store editorial on trobar diferents formes d'art mitjançant llibres. Com ja és habitual, la fira també torna a apostar per joves projectes emergents a través del seu programa My First Art Fair (MY FAF), convidant a galeries que compten amb una curta trajectòria i que encara no han participat en cap fira d'art contemporani internacional. Swab Barcelona és el punt d'iniciació dins del programa de circuit de fires internacional i els ofereix un primer contacte amb les institucions i professionals del sector. Els participants d'aquesta edició són Dilalica (Barcelona), Hiato Projects (Madrid), No Adress Gallery (Londres) o  Soyuz (Rio de Janeiro).

Un altre dels programes habituals d'aquesta fira, Swab Performance, presentarà “La màquina, l’amor i Marcel Proust”, organitzat en col·laboració amb el Programa d'Arts Visuals de la Diputació de Barcelona i comissariat per Alexandra Laudo, comissària independent. La proposta de Laudo pren com a referència simbòlica la imatge de l'escriptor francès escoltant òpera a través d'un telèfon per a centrar-se en la noció d'aparell, i indagar en les relacions entre individu, màquina i contingut artístic.

Per cinquè any consecutiu, la fira acull una selecció d'espais independents de creació i exhibició d'art en Swab Seed, una secció que presenta projectes molt diversos amb un denominador comú: l'experimentació. Es tracta d'una mostra d'espais independents i autogestionats amb l'experimentació com a lloc comú.

 

DISPLAY, Parma. Swab Seed 2019.​

 

Aquest 2019 tampoc faltarà en la fira Swab on Paper, que acollirà vuit projectes que conceptualitzen i reflecteixen diverses problemàtiques actuals encriptades en la simbologia de les línies, formes i color. En els anys 20, neix l'abstracció geomètrica amb l'impuls de crear un discurs crític i presentar un reflex de la realitat des dels seus tres punts tridimensionals. I és als 40 quan es fusiona amb l'inconscient més immediat. Així és com neix l'art abstracte geomètric. Aquest programa s'inspira doncs en aquest moviment per a aquesta edició.

Els més petits també tindran el seu propi espai amb SWAB Kids. Com és habitual, la galeria Plom ajudarà els més petits a iniciar-se i estar en contacte directe amb l'art. Iniciatives com Swab Thinks tindran també un lloc a la fira, on es destacarà la figura del comissari a través d'un programa que té com a objectiu actuar com a plataforma de formació en el nou col·leccionisme i noves plataformes expositives, tant per a artistes com comissaris.
 
La selecció d'artistes de les diferents Fàbriques de Creació de la ciutat (Hangar, La Escocesa i Fabra i Coats), que formen part del programa Swab Ephemeral, desenvoluparan diverses propostes que parlen de la consciència sobre la percepció de l'entorn, la construcció de llenguatges i de formes de comunicació. Els i les artistes desenvoluparan estratègies comunicatives i interpretatives mitjançant els materials que manipulen: pedres, metall, llum, color el llenguatge i el propi cos per a comprendre la nostra relació amb el món dels sentits. A través del seu treball artístic prenen el nostre canal de comunicació entre humans, no humans per a fer-nos comprendre que els sentits no generen veritat sinó sistemes convencionals de relació i que manipular-los ens permet prendre consciència d'ells.

 

Set Espai d'Art. Valencia. Swab on Paper 2019.​

 

Swab Sostenible

Swab 2019 és conseqüent amb la seva filosofia verda i produeix la fira des de la sostenibilitat i respecte al nostre planeta.
 
En primer lloc, la part més foodie de la fira correrà un any més a càrrec de Cervezas Tibidabo Flash Flash que, suprimint l'ús del plàstic en la fira, convertiran la zona Swab Pícnic en un lloc conscienciat amb el medi ambient. En aquesta línia, l'aigua oficial de Swab 2019 és Only Water, que cedirà a la fira els seus envasos 100% reciclables, fets a partir de matèries primeres renovables.
 
D'altra banda, Swab 2019 comptarà amb mobles sostenibles cortesia de CartonLab, que treballa amb mobles de cartó, i Ecopixel, que produeix peces de mobiliari a través del reciclatge del plàstic.
 
Premis SWAB

Com cada any, SWAB compta amb una sèrie de guardons per a valorar el talent des de diferents perspectives. Aquest 2019, podem trobar el premi DKV al millor artista espanyol, el MANGO al millor artista emergent, el Fundació Lluís Coromina, l'Idea Art de Marset i el dibuix Col·lecció Diezy7. A més, aquest any se suma el premi Espronceda, que guardonarà a un artista al qual se li oferirà una residència de 5 setmanes a Espronceda. L'objectiu del premi és obrir un diàleg amb la ciutat, l'artista tindrà l'oportunitat de submergir-se totalment en el teixit de Barcelona, on podrà inspirar-se en el lloc i els espais d'Espronceda per a dur a terme la seva recerca artística.
 
Programa adquisicions

Una edició més, Swab compta amb el programa d'adquisicions en col·laboració amb:
 
-La Fundació Vila Casas, una entitat privada sense ànim de lucre que té com a objectiu prioritari promocionar l'art contemporani català
-La Col·lecció Olor Visual, creada per Ernesto Ventós, perfumista que es va iniciar el camí de la creació artística.
-La Fundació Carmen & Lluís Bassat, constituïda pel publicista Lluís Bassat amb l'objectiu d'ajudar persones necessitades i promocionar l'art contemporani català.
 
Programa de col·leccionistes

Comptant amb la participació d'un gran nombre de col·leccionistes internacionals, aquest programa pretén consolidar a la ciutat de Barcelona com a plataforma artística de referència. Destaquen aquest any les visites a col·leccions privades de la ciutat i les col·laboracions amb Fundació Tàpies, Fundació Mies van der Rohe i el Reial Cercle d’Arts de Barcelona.

 

Dilalica, Barcelona. Swab Reading 2019.​ Obra colectiva.

 

Galeries
Programa General
 

ADDAYA. Palma de Mallorca

ADN Galería. Art Barcelona

Alalimón. Art Barcelona

Ana Mas Projects. Art Barcelona

Ambacher Contemporary. Munich

Cassina Projects. Nova York

Embajada. San Juan

Espai Tactel-Toormix. Valencia / Barcelona

EtHALL. Art Barcelona

Fixed Project Lima. Lima

Factoria de arte Santa Rosa. Santiago

Gachi Prieto. Buenos Aires

Galerie Emmanuel Hervé. París

Kromya Art Gallery. Lugano

La Arte. Salta

Luciana Caravello. Rio de Janeiro

Massimo de Luca. Venecia

Miranda Bosch, Buenos Aires

Galería Petrus, San Juan

Galerie Nicolas Robert. Montréal

N2 Galería. Art Barcelona

Pabellon 4. Buenos Aires

Palmadotze. Art Barcelona

Pantocrator Gallery. Suzhou

Pigment Gallery. Art Barcelona

Quimera Galería. Buenos Aires

Robert Henry Contemporary. Nova York

Rocio Santa Cruz. Art Barcelona

The Blink Project. Valencia

Tokio Galería. Lima

T20. Murcia

Victor Lope Arte Contemporáneo. Art Barcelona

3 Punts. Art BarcelonaPrograma General - Swab Emerging (galerías con menos de cinco años de experiencia que ocupan una posición relevante en el panorama internacional)
 

Antonia Puyó. Zaragoza

Casa Equis. Ciudad de México

Chiquita Room. Barcelona

Espacio Olvera. Sevilla

Granada Gallery. Buenos Aires

Housing Gallery. Nova York

Katharina Maria Raab. Berlín

Km.0.2. San Juan

One Four. Seúl

Pierre Poumet, Burdeus

The Address Gallery. Brescia

The Switch. Lisboa

 

Quimera Galería, Buenos Aires. Programa General 2019.

 

México en Femenino

Deslave. Tijuana
Artistas; Alida Cervantes y Lucía Vidales
Janet 40. Ciudad de México
Artista; Julieta Gil
Satélite. Querétaro
Artista; Berta Kolteniuk
Pequeños Bribones. Ciudad de México
Artista; Maria Conejo

Swab On Paper

BBA Gallery. Berlín
Artista: Silvia Binda and Olivia Lennon
Circle Art Gallery,Kenya
Artista: Longinos Nagila
Galeria AireBilbao
Artista: Usoa Fullaondo
Galerie Martin Kudlek. Colonia
Artista: Amy Hilton and Katrin Bremermann
Set Espai d´art. Valencia
Artista: Arancha Goyeneche
Souvenir. Barcelona
Artista: Fabrizio Contarino
Galería Seismasuno. Madrid
Artista: Fod

Swab Seed

 

Art Super space. Milan

AWOL, Los Ángeles

Cordova, Barcelona

DISPLAY. Parma

Las Palmas. Lisboa

Vellum. Nova York

White Garage. Catania

Wunsch. Buenos Aires


 
MY FAF (My First Air Fair)

Dilalica. Barcelona
Hiato Projects. Madrid
No Adress Gallery. Rio de Janeiro
Soyuz. Pescara

 

No Adress Gallery, Rio de Janeiro. MyFAF 2019.

 

Swab Performance

Laura LlaneliLovelace
Pedro Torres. Semilluna negra
Daniel MorenoGoodbye, my Sunny Child (Life is brief)
Irene Solà + Taller Estampa
Mar MedinaManejar el hacer líquido de forma indisciplinada
 
Swab Ephemeral

Anna Irina Russell. Hangar
Aldo Urbano. Hangar
Jessica Moroni. Fabra i Coats
Lluc Baños. La Escocesa
Guillermo Moreno. La Escocesa
 
Swab Reading

Highchair Editions. Londres
Monorhetorik. Amsterdam
;paranoia publishing. Estonia
Dilalica. Barcelona
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 
In compliance with Law 34/2002 on the information society, we remind you that by browsing this site you are agreeing the cookies policy. Acceptar + info