Swab 2018 calenta motors

16/07/2018

SWAB BARCELONA PRESENTA LA SEVA PROGRAMACIÓ

 

SWAB presenta el gruix de la seva programació, que reuneix fins a 300 artistas consagrats juntament amb d'altres emergentes de fins a 60 galeries d'arreu del món.Swab Barcelona Art Fair presentarà la seva onzena edició els pròxims 27, 28, 29 y 30 de setembre, consolidada com una de les fires d'art independent de referència internacional.
 


The Desert and the Cactus 

Swab Barcelona presenta The Desert and the Cactus, amb la participació de sis prestigioses galeries de Nova York, que ens ajudaran a entendre l’escena pictòrica que està vivint Brooklyn. Es podran trobar els treballs d’artistes americans que expressen un creixent interès per preservar la natura, representant en la seva obra una cerca per la tornada a allò bàsic i al contacte amb la terra. El cactus simbolitza l’adaptació a les condicions més extremes del planeta. El seu comissari, Omar López-Chaoud, és un dels noms més respectats a l’àmbit de l’art contemporani actual.

Expositors: Deli Gallery, NY // False Flag, NY // Dutton, NY // Rawson Projects, NY // 321 Gallery, NY // American Medium, NY


 

Leah Beeferman, Rawson Projects


Swab Performance

Swab Barcelona presenta la seva quarta edició del programa Swab Performance, enguany organitzat en col·laboració amb el Programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona.
 
Un comitè d’experts ─format per Alexandra Laudo, Joan Morey i Imma Prieto─ ha seleccionat els següents sis artistes perquè presentin una performance en el marc de la fira Swab Barcelona: Ariadna Guiteras, Bartomeu Sastre, El Palomar, Julia Mariscal, Victoria Macarte, i Lolo & Sosaku.
 
L’objectiu de Swab Performance és donar suport a les pràctiques artístiques performatives d’artistes residents o vinculats a Catalunya i contribuir a la seva visibilització.Aquest comitè està format per Imma Prieto (Barcelona), que és crítica d’art, comissaria independent i professora d’art contemporani i nous mitjans a la EU-Eram de la Universitat de Girona, i a més escriu a diversos mitjans i ha realitzat el seu propi documental, “Eco de Primera Muerte” (premi GAC a la crítica d’Art 2018); Joan Morey (Sant Llorenç Des Cardassar, Mallorca), és un artista l’obra del qual acostuma a centrar-se en la representació artística de nous dispositius de poder a través de la performance, i en 2017 va recollit el Premi Ciutat de Barcelona d’Arts Visuals; i Alexandra Laudo (Barcelona), comissaria independent, crítica d’art, i fundadora de Heroïnes de la Cultura, plataforma des de la que ha desenvolupat i curat diversos projectes artístics. Durant la temporada 2017-2018 va curar el cicle “La possibilitat d’una illa”, a l’Espai 13 de la Fundació Joan Miró, i l’exposició “Una Certa Foscor”, a Caixa Fòrum.


Ephemeral

El programa Ephemeral aposta per crear experiències amb l’espectador, i compta amb el suport del Icub per a desenvolupar la mostra sota el nom “Softbodies”. Serà la comissaria Caterina Almirall la responsable de buscar projectes efímers i instal·latius que ens convidin a interactuar i reflexionar sobre la nostra situació en un sistema globalitzat i accelerat, mitjançant temes com la sostenibilitat i el futur pròxim. Per això, se centrarà en el talent resident a les fàbriques de creació de la nostra ciutat: La Escocesa, Fabra i Coats, i El Hangar.


Aquest programa pretén crear un circuit de col·leccionistes internacionals per dits espais, per a així ampliar el teixit creatiu de Barcelona.


On Paper

Seguint la tendència d’edicions passades, Swab 2018 segueix explorant les possibilitats que brinda l’ús del paper en tant que llenguatge artístic, la seva conceptualització i síntesis més enllà de la seva definició de suport. Aquest programa es troba comissariat per la Carolina Díez-Cascón.

Expositors:Ángeles Baños (Badajoz),Anne-Laure Girard (France), Galería Nordés (Santiago de Compostela), Ibirapi (Lisboa),La Carbonería (Huesca), Set Espai d'Art ( València),55-SP (Sao Paulo).
 

Ruth Moran, Galeria Ángeles Baños.

 

Reading 

Aquest any Swab inaugura Reading, un programa amb el que pretén mostrar el seu interès per totes les disciplines amb una concept Store editorial, on el visitant podrà trobar diverses formes d’art mitjançant el llibre. Aquesta edició comptara amb A/B Books, una proposta editorial sueca que armonitza allò rural amb allò urbà, natura amb ciutat. Ambdòs pols son motius recurrents en les publicacions d’aquesta editorial, que combinen text, fotografia i collage. La segona participant es Paranoia Publishing, originaria d’Estonia però establerta a diversos punts del globus. La casa aposta per crear al marge de les convencions, té com a objectiu “la destrucció de la realitat” i s’autoanomena el producte més anormal del mercat de l’art contemporani. Així, el grup editorial reformula el significat del llibre per a convertir-lo en concepte en sí mateix, en contingut, en idea.

 


Programa General 

Com cada edició, Swab presenta el seu Programa General, format per galeries de prestigi i trajectòria com Angels Barcelona (Barcelona, Lua Coderch y Joan Fonrcuberta), ADN (Barcelona, Pep Vidal), Rafael Pérez Hernando (Madrid, Regine Schumann), The Drawing Room (Filipinas), Rocío Santa Cruz (Barcelona, Mar Arza), Heinrich Ehrhardt (Madrid, Guillermo Pfaff), Rafael Ortiz (Sevilla, Dalila Gonçalves), ADDAYA (Palma de Mallorca), Ana Mas Projects (Barcelona), Espacio Pla (Buenos Aires), Espacio Valverde (Madrid), Espai Tactel (Valencia, Fito Conesa), Espositivo (Madrid), Fuori Campo (Siena), Galerie Iragui (Moscú), Galerie Rolando Anselmi (Berlin), Galería Alegría (Madrid), Galería Breve (Ciudad de México), Galería Tokio (Lima), Goldberg Galerie (Munich), Granada Gallery (Buenos Aires), Jacob Bjorn (Aarhus), JPS (Hong Kong), Last Resort (Copenhague), MAAB Gallery (Milano), Pabellon 4 (Buenos Aires), Pantocrator Gallery (Szhou), Ribot Gallery (Milan), Rincon Projects (Bogotá), SGR (Bogotá), The Gallery Apart (Roma), Víctor Lope (Barcelona), 3 Punts (Barcelona).


 

Terrain Vague, The Switch (Swab Seed)


Swab Seed 

Per quart any consecutiu, Swab Barcelona acull una sel·lecció d’espais independents de creació i exhibició d’art, una secció que presenta projectes molt diversos amb un denominador comú: la experimentació. Cada vegada és més comú que els nous creatius s’organitzin en espais independents, col·lectius d’artistes, galeries pop-up i fins i tot galeries on-line. Es tracta de models alternatius que combreguen amb nocions tan contemporànies com la globalització i la digitalització, i que atenen necessitats de l’art que els espais tradicionals no cobreixen. L’objectiu d’aquest programa és donar visibilitat a aquest tipus de plataformes joves que estan sacsejant l’escena artística contemporània.

Galeries participants:  Mutt Collective -Nova York, Estados Unidos // Satélite -Ciudad de Querétaro, México // Square Projects -Londres, Regne Unit // 101 Estudio -Bogotá, Colombia // The Switch -Lisboa, Portugal // Arcade + One's Room -Okinawa, Japó // CAMPUR RASA -Bali, Indonesia // Nottwins – Barcelona


 

Nickolai Zhuk, High Gallery


My First Art Fair (MFAF)

Cada any, Swab acull una sel·lecció de tres galeries d’art contemporani que tinguin menys de dos anys de vida, que encara no hagin participat a cap fira internacional, i que presentin artistes nascuts  apartir de 1975. La fira ofereix aquest espai de manera gratuïta, amb l’objectiu d’impulsar galeries joves i donar visibilitat a artistes emergents.

Galeries participants: Las Palmas - Lisboa // Storage Capacité - Alemania // High Gallery - Polònia


Swab y la gatronomia 

Swab segueix apostant pel producte local, per la seva qualitat i creativitat en totes les disciplines. Com cada any, aquest també aposta per la zona gastronòmica, on defèn la importància del producte cuidat, des de la innovació d’emprenedors joves com les cerveses Tibidabo Brewing, fins a emblemàtics de la historia de la ciutat com el restaurant Flash Flash, el mític i arty espai fundat per Leopoldo Pomès i la tradició de Cavas Ferret, els quals col.laboren amb el programa de col.leccionistes. La nostra gastronomia es sinònim d’innovació i d’art, i és per això que aquest any, Swab també vol fer-se’n eco. Per això, aquesta edició de la fira s’associa a elBulliFoundation, una aliança que cerca anunciar nous projectes i potenciar l’art sense límits.


Premis Swab

Com cada any, Swab també dona una sèrie de premis gràcies a diverses entitats. És el cas del Premi Fundació Banc Sabadell a la millor galeria, el Premi DKV al millor artista espanyol, el Premi MANGO al Millor Artista Emergent, el Premi de Fotografia Grisart, el Premi Idea Art de Marset, el Premi de Dibuix Colecció Diezy7, y el Premi al Millor Artista Català per la Fundació Lluís Coromina, amb el suport de la revista Bonart.

 

 
In compliance with Law 34/2002 on the information society, we remind you that by browsing this site you are agreeing the cookies policy. Acceptar + info