New Edition IN/OUT

02/06/2017


IN/OUT: Què significa estar dins o fora del mon de l'art?


IN/OUT Swab Barcelona 2016

 

En aquesta segona edició, i continuant amb el marc conceptual de l'any passat, ens plantegem com poder fer visible un fora de camp i, al mateix temps, trencar amb una línia discursiva temporal. Volem fer visible aquest engranatge clau a partir de fragments que es desprenen i es vinculen al procés de creació. Est pot materialitzar-se en obres, documents, notes o, fins i tot, noves manifestacions artístiques posteriors a la realització de la pròpia obra.

 

 

Espais participants:

Rasmus Nilausen – García Galería, Madrid
Marta de Gonzalo & Publio Pérez Prieto – Casa sin fin, Madrid
Francesc Ruiz – Galería Estrany de la Mota, Barcelona
Ana Laura Aláez – Moisés Pérez de Albéniz, Madrid
Regina Giménez – Ana Mas Projects, l'Hospitalet de Llobregat
Fito Conesa – Espai Tactel, Valencia
Jorge García – Addaya Centre d’Art, Alaró, Mallorca
Gloria Martin – Galería Silvestre, Madrid
Joan Fontcuberta – Angels Barcelona, Barcelona
Mar Arza – Rocío Santacruz, Barcelona
Ana Teresa Ortega – Espai Visor, Valencia


 
Imma Prieto i Frederic Montornés, comissaris de IN/OUT, expliquen què novetats porta el programa per a aquesta nova edición.
 

Com sorgeix IN/OUT, quin va ser la intenció amb la seva creació?

Sorgeix en l'edició anterior de SWAB com a plataforma des de la qual mostrar l'obra d'artistes representats per galeries que, en la seva majoria, no participen en la Fira. Es tracta com d'una sort d'invitació a estar presents en el marc de SWAB sense tenir, per això, que disposar d'un stand.


Què proposeu per a aquesta edició i qui són els participants? 

Seguint en la línia iniciada l'any passat, la segona edició de IN/OUT es proposa seguir reflexionant entorn de la idea d'estar dins o fora del món de l'art, tenint en compte tot un seguit de variables. Al seu torn, i això és l'especificitat d'aquest any, ens plantegem com poder fer visible un fora de camp i, al mateix temps, trencar amb una línia discursiva temporal. Volem fer visible aquest engranatge clau a partir de fragments que es desprenen i es vinculen al procés de creació. Est pot materialitzar-se en obres, documents, notes o, fins i tot, noves manifestacions artístiques posteriors a la realització de la pròpia obra.


Què vol dir estar fos o dins? 

Es refereix a la manera d'estar present en una obra, en una escena, en un context, en un lloc, al mercat, circumscrivint tot això al propi context artístic. La imatge que millor ho podria representar potser seria la d'un iceberg. És a dir, només veiem el que apunta sabent que el que s'oculta és justament el que ho manté visible.


Estem en una nova era de canvi expositiva, creeu que era necessari també incorporar-ho al format fira? Com dialoga la proposta expositiva de IN/OUT amb la seva proposta conceptual.

No sé si estem en una nova era què significa aquesta pregunta? Sempre és interessant oferir al visitant sigui d'una Fira o no, altres maneres de aprehender l'art, que el que justifica l'existència del propi context, és a dir, al marge del seu aspecte comercial o no comercial. En relació a la fira no es tracta de col·lisionar amb aquesta funció per la qual va ser concebuda si no d'ampliar els registres de la mirada al marge del que justifica a l'obres que en ella es mostren. La proposta dialoga amb la fira des del moment que es gesta i s'articula dins d'ella, però no parlaria d'un diàleg conceptual, no té sentit. La pròpia fira, a un nivell conceptual, depèn de la proposta de cada galeria i això no eximeix que en el seu conjunt pot tenir uns objectius concrets com a projecte. En relació a IN/OUT el marc conceptual és exclusiu a la proposta, una altra cosa és que es trobin ponts amb altres propostes de la Fira, però és alguna cosa que es dóna a posteriori, nosaltres en aquest moment ho desconeixem.

 

 

 

 

 

 
In compliance with Law 34/2002 on the information society, we remind you that by browsing this site you are agreeing the cookies policy. Acceptar + info