Entrevista amb Carolina Díez-Cascón

27/07/2017

 

Parlem amb Carolina Díez-Cascón,
comissaria del programa On Paper 2017

  

Per què creus que val la pena reivindicar l'ús del paper en l'art emergent? 

El paper actualment s'ha fet ell mateix el seu lloc. La crisi que hem viscut ha regenerat i canviant el món de l'art i aquesta situació ha fet que es reinventessin mitjans com el paper destacant per el seu fàcil transport i preu, idoni també per a un mercat cada vegada més global. Tots els canvis i revolucions procedeixen de situacions socials, és per això que l'obra de paper d'aquest moment és molt interessant ja que reflecteix aquesta nova era i la seva evolució.Quins formats i tècniques en paper podem trobar en Swab?

Aquesta nova edició reuneix diferents tècniques, des de la instal·lació al dibuix, però totes elles lligades amb un nou simbolisme al paper, usant-ho no solament com a mitjà sinó també com a concepte en si.
 


Creus que els artistes joves utilitzen el paper d'una forma diferent?

Sí, el paper està adquirint nous horitzons, es barreja amb noves tècniques, impressió 3d, làsers, pigments metàl·lics etc. Creant així un mitjà versàtil i ple d'un potencial que s'allunya del dibuix clàssic.Un consell pels no-iniciats: Com vas començar a interessar-te per les obres en paper? Què és el que més t'agrada d'aquest material i/o mitjà?

Com a jove col·leccionista el paper és un format que t'ajuda a iniciar-te, ja que com he comentat anteriorment el seu preu és més accessible. La meva primera obra va ser una tinta en díptic amb una fotografia, d'aquí he anat evolucionant i entenent el sentit dels nous treballs en paper. La meva última adquisició va ser la peça de l'artista Flurin Bisig, que em va semblar molt interessant justament per aquest nou llenguatge sintetitzat del paper.Quin creus que és l'estat del paper al mercat de l'art enfront d'altres formats com la pintura o l'escultura?

És un format cada vegada més present i en constant evolució, que per la seva versatilitat i adaptació a l'espai, està fent-se un buit cada vegada més rellevant en el sector.

 

 

 

 

 
In compliance with Law 34/2002 on the information society, we remind you that by browsing this site you are agreeing the cookies policy. Acceptar + info