SWAB URBAN

Aquest any Swab Barcelona comptarà amb un nou espai, la Plaça Univers, que donarà accés a la Fira des de l’Avinguda Maria Cristina i permetrà la organització de diverses activitats artístiques en el mateix recinte firal. L’objectiu d’aquestes activitats és el de donar la possibilitat a joves artistes emergents de presentar el seu treball en el context d’una Fira Internacional d’Art.

Així, presentem dos projectes que iniciem en aquesta cinquena edició amb la il·lusió que es consolidin per properes edicions:

Swab Urban

Comptarà amb la participació d’artistes urbans emergents en el projecte B.A.D (Barcelona Art Distrcit), una explosió creativa, comissariada per Arcadi Poch, de Kognitif, i  que ens oferirà la possibilitat de veure el procés de creació i desenvolupament de les intervencions tant d’artistes emergents procedents de ciutats com Barcelona, València, Bilbao, Nova York, San Francisco o Sao Paulo,  com d’alumnes de centres de formació artística, com per exemple Eina, IDEP, La Llotja, Pau Gargallo i la Facultat de Bellas Artes de la Universitat de Barcelona. Els artistes confirmats són: Lucas, Spogo, Clara Nadal, Joachim Ixcalli Castañeda, Brusco, Jorge Ro, Vinz, Limow, Aryz, Inocuo, Lo siento, Kenor, Zosen, Dixon, Dave, Oriol Moragrega, Aleix Gordo, Difusor, Ivana Flores, Dyox, Misnines, Ainize Txopitea, Xupet, Uri, Mateo Fumero, Xavi Sert, Pablo Marfá, Kike Mestre, Marco Gasser, Alex Gordo&Jalón, Kram, Michael Bevilacqua, Jens-Peter Brask i Ulrik Schiodt.

A més, amb la col·laboració de Tina Zlieger, una comissària nord americana, presentarem ART BOX, un projecte artístic que consisteix en un conjunt de 10 caixes de fusta de aproximadament 2x2m, que seran pintades per 10 artistes emergents i que s’instal·laran a la Plaça Univers. El públic visitant podrà veure i comprar les caixes durant els dies de la Fira.

Comptarem també amb la participació de l’artista Emilio Garcia, que presentarà una sel·lecció de la seva obra escultòrica a la Plaça Univers: Jumping Brains by Emilio García.

photo by Rocio Citron, Etika Projects and Kognitif.